Speeltuin 't Renneveld in Lieshout
Speeltuin 't Renneveld in Lieshout

NLdoet, doet speeltuin 't Renneveld goed

Algemeen Algemeen

Lieshout – Ruim 30 vrijwilligers, jong en oud, van buurtvereniging RCCH staken zaterdag bij de nationale NLdoet-actie de handen uit de mouwen. RCCH mobiliseerde de buurt voor een grondige voorjaarsschoonmaak van speeltuin 't Renneveld in Lieshout.

Terwijl de koninklijke familie, als beschermpaar van het Oranjefonds, pannenkoeken bakt, halen de RCCH-vrijwilligers het tuingereedschap uit de schuur. De lange herfst en winter hebben hun sporen achtergelaten in deze trekpleister voor de spelende jeugd van Lieshout. De tafeltennistafel, de social sofa en andere speeltoestellen worden afgesopt. Met schop, hark en kruiwagen wordt ruim een kuub onkruid uit de speeltuin gehaald. De jeugd verzamelt enkele zakken met zwerfvuil. Ook de grote zandbak wordt onder handen genomen. Bij een kop buurtkoffie worden plannen uitgewerkt hoe met de NLdoet-subsidie de rand van de zandbak wordt vernieuwd.

Enkele kinderen hadden al een brandbrief voor burgemeester Van der Meijden klaarliggen om zich te beklagen over de slechte staat van het grasveld. Met de vele kuilen en molshopen is het niet fijn voetballen. Die brief hoeft niet meer verstuurd te worden. Rob Tielemans van de afdeling Groenbeheer kondigde aan dat het grasveld op korte termijn wordt geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. RCCH en vooral de spelende jeugd, is heel erg blij met deze toezegging van de Gemeente Laarbeek. Met vereende krachten hebben de RCCH-vrijwilligers de goals alvast verwijderd. Nu maar hopen op een warm voorjaar zodat het nieuwe gras snel kan groeien.

Na alle noeste arbeid werd de NLdoet-actie gezellig afgesloten. Voor de RCCH-buurt was het een geslaagde dag die ook werd gewaardeerd door 'Laarbeek voor elkaar'. Een mooi begin van het nieuwe speelseizoen in 't Renneveld.