Zingerij Dwarsgetuigd
Zingerij Dwarsgetuigd

Zingerij Dwarsgetuigd treedt op in de Muziektuin

Algemeen Muziek

Nuenen/Beek en Donk - Een shanty-koor in het aardappelland van Vincent van Gogh. Zingerij Dwarsgetuigd wil op meeslepende wijze oude zeemansliederen en shanties ten gehore brengen. De Zingerij bestaat wisselend uit ca. 40 maten, waarvan er jaarlijks een beperkt aantal aan- en afmonsteren. Hun thuishaven beperkt zich niet tot Nuenen. De enthousiaste maten komen ook uit de omgeving zoals Beek en Donk.

Er wordt een muzikaal archief bijgehouden waar navorsingen in de geschiedenis van shanties en de zeilvaart worden opgetekend. Ook bootsman Horst hanteert af en toe virtuoos de accordeon. De Zingerij kent een vijftiental maten, die ook als shanty-man geboekt staan. Met zijn krachtige stem zingt de shanty-man solo en probeert hij de rest van het koor zijn tempo en ritme te laten volgen. Uit de scheepsmaten van Dwarsgetuigd hebben zich kleine groepen gevormd, ieder van een man of 8, die op eigen houtje shanties instuderen. Dit zijn vaak liederen die niet tot hun recht komen in een groot koor, maar ook songs die de maten zelf leuk vinden en die na verloop van tijd door heel Dwarsgetuigd overgenomen worden.

Op 29 april treedt Zingerij Dwarsgetuigd op in de Muziektuin van Beek en Donk. Heb je zin om dan al mee te zingen? Ze hebben nog een paar plekken vrij bij de Zingerij. Neem dan snel contact met hen op en kom op de eerstvolgende oefenavond. Ze oefenen eens per 2 weken op donderdagavond in Nuenen. Kijk voor informatie op www.dwarsgetuigd.nl of neem contact op met Cor van de Griendt uit Beek en Donk. Tel. 06-51239174.