Afbeelding

Laarhuys bedankt vrijwilligers NL Doet

Algemeen Algemeen

Lieshout - Het was een gezellige drukte zaterdag 10 maart bij het Laarhuys in Lieshout. Daar vond de eerste NLdoet-dag sinds hun opening, precies een jaar geleden, plaats.

Om 10.00 uur verzamelde een groepje enthousiaste vrijwilligers zich om aan een leuke klus te beginnen, het maken van bloem- en moestuinbakken om de tuin wat op te fleuren en de bewoners een activiteit te bieden met tuinieren. Maar niet voordat er eerst, onder het genot van een kopje koffie, kennisgemaakt werd en uitleg gegeven over de plannen.

Eenmaal begonnen meldde zich al gauw een aantal fanatieke bewoners die graag hun steentje wilden bijdragen. Schroeven indraaien, schuren, soep maken, muziek draaien... zij draaiden er hun hand niet voor om. Zowel de bewoners als de vrijwilligers genoten er zichtbaar van. Het harde werken zorgde natuurlijk voor hongerige magen dus liet iedereen zich de soep en broodjes, gesponsord door de Jumbo, prima smaken.

Na de lunch werd nog even gezellig doorgewerkt en begon het resultaat al goed zichtbaar te worden. Tegen de klok van half vier konden de plantjes in de bakken worden gezet. Met dank aan Tuincentrum De Biezen die een aantal plantjes ter beschikking stelde.

Het organisatieteam van deze dag kijkt samen met de bewoners terug op een geslaagde dag met een mooi eindresultaat. Zij bedanken Sylvia, Wim, Stan, Betty en Marco hartelijk voor hun inzet.