Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c86df9
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Gemeente

Harmonie O&U verhuist naar het Ontmoetingscentrum

Beek en Donk - Harmonie Oefening en Uitspanning gaat verhuizen naar het Ontmoetingscentrum. De vereniging tekende maandag een intentieovereenkomst met een tweetal andere gebruikers van het Beek en Donkse gemeenschapshuis, te weten Boksclub Laarbeek en Budoclub Beek en Donk. Voor deze twee partijen heeft het namelijk gevolgen dat de harmonie naar hun locatie komt. 

De huidige accommodatie van de harmonie (muziekcentrum 't Anker aan de Pater Vogelsstraat) wordt op korte termijn voor de vereniging te duur in verband met de kosten voor groot onderhoud. Het bestuur van de harmonie heeft het college van burgemeester en wethouders daarom gevraagd mee te denken en mee te zoeken naar een alternatieve locatie.

Het Ontmoetingscentrum en de sportzaal aan de Otterweg in Beek en Donk lijkt de meest kansrijke locatie om aan de wens van de harmonie tegemoet te komen en is tevens een win-winsituatie voor het Ontmoetingscentrum. Wethouder Greet Buter benadrukt dat het "een positief proces is geweest waarin de betrokken clubs niet alleen naar zichzelf, maar ook naar de belangen van de andere betrokkenen hebben willen kijken."

Verkenning
De gemeente heeft de mogelijkheden van Ontmoetingscentrum/sportzaal onderzocht en gesprekken gevoerd met belanghebbende partijen. Boksschool Laarbeek en Budoclub Beek en Donk hebben samen met beheerder Vierbinden en de gemeente de bereidheid uitgesproken om te willen meewerken aan een voor alle partijen geschikte ruimtelijke oplossing/invulling. Voor de overige gebruikers van de sportzaal en het Ontmoetingscentrum heeft de komst van de harmonie geen gevolgen.

Intentieovereenkomst
De Harmonie, de Boksschool, de Budoclub, Vierbinden en de gemeente hebben nu een huisvestingsconcept opgesteld waarmee ze richting geven aan een definitieve oplossing die recht doet aan alle gebruikers en een waardige vervanging van de functie van het huidige Anker is. De vijf partijen spannen zich in om het concept samen uit te werken en om te zetten naar een definitief plan. Bij de uitwerking worden uiteraard ook de overige gebruikers van het Ontmoetingscentrum betrokken.

Doelstelling is om de harmonie op zijn vroegst per 1 september 2020 en uiterlijk per 1 september 2021 over te huizen naar het Ontmoetingscentrum/sportzaal.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>