Afbeelding

Geslaagd dartweekend bij Sparta'25

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Twintig enthousiaste jeugdleden van Sparta'25 hebben vrijdagavond deelgenomen aan het jeugddarttoernooi. Op zaterdag gingen meer dan dertig volwassenen de strijd met elkaar aan. De kantine was met de mooie borden en verlichting een heuse dartarena geworden.

Op vrijdag werd gedart in een poulesysteem. De twee beste van elke poule zijn doorgestoomd naar de knock-off finalerondes. De overige spelers, die de finale net niet gehaald hadden, konden wederom een pouleronde darten. Winnen is belangrijk, maar gezelligheid en veel potjes spelen is nog belangrijker.

Jega van Rhee en Jaimy van Schijndel speelden om de 3e en 4e plaats. Het was uiteindelijk Jega die de derde plaats bemachtigde. Een spannende finale tussen Mike de Groot en Jair Verhoeven werd als slot gespeeld. Dat zij de finalisten waren bleek terecht, met regelmaat scores boven de 100 en strakke finishes. Ze misten ieder laatste pijlen op de beslissende dubbels, maar uiteindelijk was het Mike die zich als winnaar van dit toernooi mocht kronen. De nummer 1 t/m 3 kregen allen een voetbaltijdschrift en een leren voetbal (geschonken door Sportshop Laarbeek). Mike kreeg ook nog de wisselbeker. De organisatie wil vooral de ouders bedanken die, eigenlijk alleen kwamen kijken naar hun eigen talenten, geholpen hebben met tellen. Iedereen was zeer tevreden over het jeugdtoernooi. Dit zal zeker een vervolg gaan krijgen.

Op zaterdag was het aan de senioren. Meer dan dertig fanatiekelingen hadden een gezellige, leuke en spannende avond. Aan het eind van de avond werden de prijzen in de verschillende categorieën verdeeld. Gert Verhoeven had de hoogste finish van de avond en kreeg daarvoor een heerlijke grote fles speciaalbier. De spelers die na poulefase niet doorgestoten waren naar de finale knock-off speelden een 'verliezers' knock-off. De verliezersronde is gewonnen door Roland Rooijakkers, voor Dorian Vereijken en Geert van de Heuvel. Het vrouwenklassement is gewonnen door Anja van Osch, die voor de derde keer op rij won, en dus de wisselbeker mag houden. Dorian Vereijken is tweede geëindigd.

In de finaleronde speelden Bram Kluijtmans en Kees Rommelse voor de 3e en 4e plaats. Het was uiteindelijk Kees die derde is geworden. De finale ging tussen Remon van Os en Gert Verhoeven. Tot de laatste pijl van de vijfsetter was het spannend, maar het was Remon die het snelste de dubbele finish wist te gooien. Hij is voor de twee keer op rij winnaar van het toernooi. De winnaars kregen allen waardebonnen van Sportshop Laarbeek.