Volkstuinen beschikbaar in Beek en Donk

Algemeen Natuur

Beek en Donk - Het wachten is op goed en zonnig weer. Op de volkstuinen is nog niet veel te doen. Door die late winter van eind februari/begin maart heerst nog winterrust: de grond is nog te koud om te zaaien en planten. Je kijkt eens even hoe het erbij ligt, oogst nog wat boerenkool of spruiten en dat is het.

Afwachten tot de lente echt komt. Vorig jaar was men al veel vroeger actief met spitten, zaaiklaar maken en planten. Op dit moment popelen ze om aan de slag te gaan maar de weerberichten spreken van nog een paar dagen met nachtvorst, en overdag ook niet erg warm. Hopelijk komt daarna de lente echt.

Er is wel wat werk aan zo'n groentetuin natuurlijk, maar daar krijg je heel wat voor terug. Als eerste natuurlijk groente, fruit en bloemen, verser en lekkerder dan je ooit in de winkel haalt, en veel goedkoper ook. En wat denk je van het buiten bezig zijn in de frisse lucht en van de sociale contacten?

Aan het begin van het jaar zijn er altijd wel tuinpercelen vrij: iemand neemt afscheid wegens te hoge leeftijd, of verhuizing bijvoorbeeld. Op de beide complexen, De Laarsche Velden en De Voorbeemd, zijn er een of meerdere percelen vrij, variërend van 100 tot 150 m2 groot.

Zie je jezelf met een goed gevoel aan je eigen groentetuin beginnen? Neem dan contact op met de voorzitter, Toon Swinkels, tel. 0492-462451. Hij kan je alles vertellen over percelen, kosten en verdere gang van zaken.