Een volle zaal bij de uitslag van de oMase dorpsquiz 'Kweet Ut'
Een volle zaal bij de uitslag van de oMase dorpsquiz 'Kweet Ut'

Glory of Bernadette wint oMase dorpsquiz 'Kweet Ut'

Algemeen Evenementen

Mariahout – In een volle zaal van restaurant de Pelgrim werd afgelopen vrijdag de uitslag bekend gemaakt van de tweede editie van 'Kweet Ut'. Twee weken eerder, tijdens een koude avond op 23 februari, braken 26 teams hun hoofd over pittige opgaven.

Volgende keer minder uitgebreide opgaves
"Tijdens het nakijken kwamen we erachter wat we jullie aangedaan hebben", lacht oMase-voorzitster Marieke Hulsen. "We hebben jullie met een dik pak werk opgezadeld." Vorig jaar zette Marieke alleen de quiz voor Lieshout en Mariahout in elkaar. oMase bestond vijf jaar en het leek haar leuk om zo het lustrum te vieren. Het succes was zo groot dat dit jaar wederom een quiz gemaakt werd. Marieke had al steun van een werkgroep die 'hand- en spandiensten' verricht. Voor de vragen en het nakijken werd ze dit jaar versterkt door een denktank. "We moeten nog een beetje op elkaar afstemmen", legt Marieke uit. "maar volgend jaar worden de vragen minder uitgebreid en krijgen jullie meer kans om gezellig samen te buurten."

Samen gezellig puzzelen
Een gezellig samenzijn is belangrijker dan winnen. Dat is ook te merken tijdens de uitslagavond. De teams zitten en staan gemoedelijk met elkaar te kletsen in de zaal. Marieke geeft per categorie uitleg en bespreekt enkele vragen. Uiteindelijk gaan de winnaars per categorie er met een flesje wijn en een portie bitterballen vandoor. Door prijzen per categorie komen verschillende teams even in de spotlights te staan. Uiteindelijk noemt Marieke de teams van de 26e tot vierde plek op, waarna er drie mogelijke winnaars overblijven. De 'Jolige Jokers', 'Glory of Bernadette' en 'Team Twaalf25' worden op het podium gevraagd. Als goed doel waarvoor gespeeld kon worden, speelden vijf van de 26 teams voor Team Twaalf25. Bijzonder was dat dat team, dat later dit jaar de Alpe d'Huzes gaat bedwingen, met hun derde plek ook op eigen kracht prijzengeld verdiende.

Antwoorden bekijken
"Mariahout mag opgelucht zijn dat het team van de Bernadetteschool de quiz als beste gemaakt heeft", lacht team 'de Verknipte moeders', die voornamelijk uit Lieshout komen. "Misschien een uitdaging voor 'De Sprankel' volgend jaar?" Een beetje onwennig staan teamleden van de Bernadetteschool op het podium. Ze nemen hun prijs, 250 euro voor Yammas, trots aan. "We realiseerden ons vorig jaar dat we wel een risico namen door mee te doen", lachen ze. "Stel je voor dat wij als laatste zouden eindigen.." Op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur kan er in het Buurthuis gekeken worden wat de antwoorden waren. Op naar de volgende 'Kweet Ut'.