Archieffoto van de Oranjeloop in 2017. Dit jaar staat de Kings and Queensrun op het programma
Archieffoto van de Oranjeloop in 2017. Dit jaar staat de Kings and Queensrun op het programma Foto: Joost Duppen

Aanmeldingen voor 'Bavaria Kings en Queensrun' lopen binnen

Sport Evenementen

Lieshout - Op Koningsdag vindt de eerste editie plaats van de 'Bavaria Kings en Queenrun' in Lieshout. Inmiddels zijn er vier looptrainingen achter de rug en de animo is groot. Maar wat beweegt hardlopers nou eigenlijk? DeMooiLaarbeekKrant, in de persoon van Dieuwke Kommerij, loopt mee en vraagt nieuwsgierig naar de motivatie van enkele lopers.

Wat beweegt je?
Patricia Coppens (36) uit Beek en Donk vertelt: "Mijn reden om mee te doen, is om meer conditie op te bouwen. Ik liep zelf ook wel eens, maar met de groep lopen motiveert me meer. Ook lukt het nu beter om een langere afstand achterelkaar te lopen." Ook Heidy Meeuws (43) is wekelijks in training. Zij vertelt: "Ik heb vier jaar hardloopervaring en ben weer aan het opstarten na een blessure. Ik liep mezelf altijd letterlijk voorbij. Onder begeleiding leer ik om gewoon rustig aan te doen, en het idee van snelheid en duur van het hardlopen, los te laten."

(Met) licht lopen
Alle weersomstandigheden hebben de afgelopen vier weken de revue gepasseerd. Beetje regen, extreme kou, dus vele laagjes kleding en harde wind. Desalniettemin kwamen er wekelijks tussen de zeventien en twintig lopers meedoen met de beginnersgroep. Met de broodnodige verlichting wordt Lieshout en omgeving sindsdien onveilig gemaakt. Afstanden die menigeen eerder voor onmogelijk hield worden nu hardlopend overbrugd. Voeg daar wat versnellinkjes – in eigen tempo, uiteraard – aan toe en zie daar een tevreden sporter.

Terug naar de lopers
Ook Sabrina Dirckx (36) uit Lieshout heeft de weg gevonden naar de Runnersclub. Enthousiast meldt zij: "Ik riep al jaren dat ik wilde gaan hardlopen en afstanden wilde maken, maar het kwam er nooit van. Nu wil ik werken aan mijn conditie en vind ik het ook fijn om onder de mensen te komen. Overdag heb ik namelijk de zorg voor de kinderen en ben ik mantelzorgster voor mijn oma." Tot slot spreekt DeMooiLaarbeekKrant Marian Ramakers (34) uit Lieshout. "Ik heb zelf te weinig discipline om iets aan sport te doen", bekent Marian heel eerlijk. "Maar lopen met een groep vind ik fijn om te doen!" De organisatie van de Kings en Queens run mag haar aanmelding binnenkort tegemoet zien. Kortom: Het begint al lekker te lopen …

Staat jouw reden om te gaan hardlopen erbij? Wil je ook mee trainen of ga je je meteen aanmelden? Leuk! Mail naar kingsqueensrun@gmail.com. Of kijk op kingsqueensrun.nl en/of runnersclublieshout.nl voor meer informatie.