Afbeelding

Koude halve marathon voor RCL in Sint Anthonis

Sportnieuws Sport

Lieshout - Met een temperatuurtje van -2,5°C, een sneeuw tappijtje, een ijzige koude wind die met windkracht 6 uit het oosten kwam en daarmee de gevoelstemperatuur naar de -11°C bracht, werd afgelopen zaterdag de halve marathon van St. Anthonis gelopen.

Ondanks het weer stonden 8 lopers van Runnersclub Lieshout aan de start in Sint Anthonis. Het mooie parcours is voert door de boswachterij van Sint Anthonis en bieden nog enige bescherming tegen de wind. Rudy van Kempen kon met de omstandigheden nog het beste overweg en finishte als eerste RCL-er op een 28e plaats bij de heren senioren in 1:42:37. Twan Sterken is in voorbereiding op de marathon van Rotterdam en liep deze wedstrijd als training, hierdoor was hij een perfecte haas voor Dennis Gremmen, die zijn allereerste halve marathon liep. Dennis kende een goede voorbereiding, maar door de griep in de laatste weken en een lichte hamstringblessure liep het niet helemaal naar wens. Samen liepen ze naar de eindstreep in een tijd van 1:52:15. Voor Twan betekende dit een 27e plaats bij de heren 45, voor Dennis een 35e plaats bij de heren senioren.

Zoals bij alle sporten tegenwoordig in Nederland voeren de dames de boventoon, zo ook bij Runnersclub Lieshout. Voor het succes zorgde wederom Marjan van de Tillaar met een mooie 2e plaats bij de dames 45 in een nieuw persoonlijk record van 1:43:45. Marjan loopt volgende week nog een trail in België en op 8 april de marathon van Rotterdam. Ook Karin Bekkers liep een goede wedstrijd en eindigde als 10e bij de dames senioren in 1:48:51. In een sterk deelnemersveld wist Bryan Sterken een 5e plaats te behalen op de 5 kilometer in een tijd van 19:24. Harold van Vliet werd op deze afstand 5e bij de heren 40 in 24:40. Marco van der Pas finishte in 25:25 en werd hiermee 11e bij de heren 50. Volgende week staat de Venloop in Venlo op het programma.