Tineke van Hout neemt na negen jaar afscheid als bestuurslid van Seniorenvereniging KBO Lieshout
Tineke van Hout neemt na negen jaar afscheid als bestuurslid van Seniorenvereniging KBO Lieshout

Jaarvergadering bij KBO Lieshout

Algemeen Senioren

Lieshout - De jaarvergadering van Seniorenvereniging KBO Lieshout mag altijd rekenen op ruime belangstelling. Ook nu, donderdag 15 maart, zijn meer dan 100 leden naar het Dorpshuis gekomen. Voorzitter Willem Damen mag zich rijk prijzen met een vereniging van meer dan 800 leden onder wie bijna 80 vrijwilligers die in 36 groepen een scala aan activiteiten realiseren.

Hij memoreert aan activiteiten als de Beweegtuin, waar mensen gratis kunnen bewegen. Tweemaal per week gebeurt dat zelfs onder deskundige begeleiding. Ook de serie lezingen kunstgeschiedenis en de filmcyclus zijn een groot succes. Er zijn lezingen, informatiebijeenkomsten, excursies, workshops en het 'samen uit eten'. Daarnaast trekken de meer traditionele ontspanningsmogelijkheden zoals kaarten en kienen veel deelnemers.

Twee zilveren leden worden vanmiddag gehuldigd. Het zijn mevrouw Maria van de Laar en mevrouw Annie Hurks-Beniers. Willem Damen was aftredend en weer verkiesbaar. Bij acclamatie werd hij opnieuw voor een periode gekozen. Aftredend als bestuurslid en niet meer verkiesbaar was Tineke van Hout. "Ze is negen jaar bestuurslid geweest en bij mijn beste weten heeft ze in al die tijd nooit een bestuursvergadering gemist", zegt Willem Damen. Ze ontvangt een zilveren speld met oorkonde van KBO Brabant. "Ik kijk terug op een mooie, warme en waardevolle tijd", besluit ze haar slotwoord.

In de rondvraag kwamen enkele vragen. Iemand wilde weten waarom de afdracht aan KBO Brabant zo hoog is. Die afdracht is €12,00 per lid per jaar. De vraag uit de zaal is wat de afdeling daarvoor terugkrijgt. Volgens Willem Damen is dat heel veel, maar hij belooft de Bond nog eens te vragen alles op papier te zetten. Een andere vraag is of er niet eens een infomiddag over de ov-jaarkaart en het gebruik ervan kan komen. Die vraag kan meteen worden beantwoord. De educatiecommissie is namelijk met de voorbereiding bezig. Tot slot vraagt iemand of er geen mogelijkheid kan komen om je digitaal aan te melden voor activiteiten in plaats van bij de Inloop. Ook daar wordt over nagedacht antwoordt Willem Damen. "Maar we hebben ook te maken met een leeftijdsgroep die niet dagelijks aan de computer zit."

Na de pauze was er een optreden van Ad de Bont.

Heeft u belangstelling voor deze dynamische en gezellige seniorenvereniging? Loop dan eens binnen bij de Inloop. Iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis van Lieshout. U bent van harte welkom.