M.O.V. ondersteunt landelijke vastenactie

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel/Laarbeek - De M.O.V.-groep werkt al meer dan 15 jaar samen met een ander werelddeel in Afrika, het land Ghana om een betere leefomstandigheden te creëren met de aandacht voor hygiëne en drinkwatervoorziening. In 2018 gaan ze voor het land Zambia, de landelijke vastenactie ondersteunen.

Op 24, 26, 27 maart komt de collectanten in Aarle-Rixtel bij u aanbellen voor een donatie voor Zambia. In de andere dorpskerken kunt u een bedrag overmaken op het bankrekeningnummer NL26RABO0166160393 tnv. STG MOV inzake project Zambia. Ook staan in de kerken van de gemeente Laarbeek bussen waarin u uw bijdrage kunt doen.

Project informatie Zambia
Het campagneproject van de vastenactie 2018 richt zich op het Households in Distress-programma (HID-programma) van de zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria in Mbala.

De meeste kinderen krijgen maar één maaltijd per dag en sommigen maar twee maaltijden per week. Volwassen kunnen een HID-programma workshops volgen om een ambacht te leren. Mensen die zijn geïnfecteerd met hiv, worden verzorgd door vrijwilligers. Als ze zijn opgeknapt, worden ze geholpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Zij geven ze een klein duwtje in de rug en dan bloeien ze helemaal op.

Aandacht voor: even minderen voor een ander. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Elly Wijnen, tel. 0492-383091 of met Ton Schepens, 0615690059. Namens de mensen in Zambia, heel hartelijke dank voor uw solidariteit.