Afbeelding

Lezing over Rembrandt bij KBO

Algemeen Senioren

Beek en Donk - Na de lezing over het leven van Vincent van Gogh door Dr. Ger Jacobs waarin deze een boeiend verhaal hield over vooral het leven van Vincent van Gogh en niet zozeer over zijn werk, is het nu de beurt aan een andere grote Nederlandse schilder om diens leven eens nader te bekijken.

Op donderdag 29 maart belicht Ger Jacobs de kunstenaar Rembrandt van Rijn nader. Wie was hij en hoe leefde Rembrandt. Hoe komt het dat mensen over de gehele wereld Rembrandt kennen en wat maakte hem zo bekend. Ger Jacobs probeert de luisteraars een inkijkje te geven in de persoon Rembrandt van wie vele werken te zien zijn in het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarnaast besteedt Ger ook nog even aandacht aan de tentoonstelling 'Hollandse meesters terug in Nederland' welke momenteel plaatsvindt in de hermitage, eveneens in Amsterdam. Al met al belooft het weer een interessante lezing te worden.

Mochten er mensen zijn die Vincent van Gogh gemist hebben, dan is er voor hen nu een herkansing met de lezing over Rembrandt. De lezing is dus op 29 maart om 14.00 uur in het Ontmoetingscentrum te Beek en Donk. Leden van de KBO betalen €5,00 en voor niet leden is de prijs €6,00 dit is inclusief een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom. Als u zich nog niet heeft aangemeld, dan graag uiterlijk 25 maart een e-mail naar francien.vereijken@gmail.com of even een zelf geschreven briefje in de bus bij Francien, kerkstraat 56 te Beek en Donk.