Afbeelding

Trimbaan in Mariahout weer up-to-date

Algemeen Algemeen

Mariahout - De Zorg om het Dorp-werkgroep 'Trimbaan' heeft tijdens NLdoet weer een grote onderhoudsbeurt gegeven aan de toestellen en de looproutes van Trimbaan Laarbeek. Naast de vaste werkgroepleden was er nog extra mankracht aanwezig om deze jaarlijkse klus te klaren.

Wat is er zoal gedaan?
De schade aan de kabelbaan is gerepareerd (door omgevallen boom, na de storm), de houten balk van het bandentoestel vervangen door een ijzeren haarbalk, nieuwe ijzeren slagboom geplaatst, bordjes nagelopen en gerepareerd, houtsnippers aangevuld onder alle toestellen, paden schoongemaakt en het slingertoestel is verwijderd in verband met beginnend houtrot.

Om deze trimbaan up-to-date te houden vindt er maandelijks een controle en waar nodig klein onderhoud plaats. Het bestuur van Zorg om het Dorp wil alle harde werkers wederom complimenteren voor hun inzet.

Eind maart zal er, door een afvaardiging van de werkgroep en het bestuur van ZOD, een gesprek plaats vinden met de gemeente over de onderwerpen: 'contract, veiligheid, schade, keuring, financiering en verzekering'. Zorg om het Dorp heeft er vertrouwen in dat dit mooie project met goede afspraken voor de toekomst behouden blijft. Samen zijn ze trots dat Trimbaan Laarbeek zowel door Laarbeekse inwoners als ook door bezoekers van buitenaf zo veelvuldig bezocht wordt.

Let op: gebruik van de trimtoestellen geschiedt op eigen risico!