Politiebureau Gemert
Politiebureau Gemert

Efficiëntere aangiftemogelijkheden na sluiting bureaus Peelland

Politie Algemeen

"De politieorganisatie verandert mee met de maatschappij en de veranderende service behoeften van burgers. Daarom maken we binnen het politieteam Peelland de beschikbaarheid van onze politiemensen voor u om aangifte te doen nog efficiënter. We begrijpen dat dan de mededeling dat we twee bureaus en enkele steunpunten voor het publiek gaan sluiten erg tegenstrijdig klinkt. Wat we er echter tegenover stellen zijn veel ruimere aangiftemogelijkheden in Helmond en maatwerk waar dat gewenst of noodzakelijk is. Door een efficiëntere inzet van onze collega's is daar meer ruimte voor.

Sluiting Asten, Gemert en steunpunten
De publieksfunctie van de bureaus Asten en Gemert en van de gemeentelijke steunpunten Beek en Donk, Deurne en Someren vervalt vanaf 1 april 2018. Dat betekent dat ze gesloten zullen zijn en alleen op afspraak door politiemedewerkers bemand worden. Steeds vaker bleek dat er tijdens de openingstijden nauwelijks bezoekers kwamen. Mogelijk werd dit veroorzaakt door het feit dat de meeste mensen op deze tijdstippen aan het werk waren en veel aangiften reeds via internet of in de avonduren gedaan werden. De bureaus Asten en Gemert waren voorheen op kantoortijden en op zaterdag voor het publiek geopend en de steunpunten zijn altijd enkele uren per dag open geweest.

Aangiftemogelijkheden bureau Helmond verruimd
De aangiftemogelijkheden in het bureau Helmond worden echter flink verruimd. Vanaf 1 april 2018 worden óók in de avonduren tot 20:00 uur en op zaterdag en zondag gedurende de hele dag tot 17:00 uur afspraken ingepland. Aan u dus de keuze; online aangifte doen via internet, een afspraak maken, direct telefonisch aangifte doen of toch tijdens openingstijden het bureau Helmond binnenlopen.

Openingstijden bureau Helmond
De openingstijden van bureau Helmond zijn vanaf 1 april 2018 als volgt:

Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 21:00 uur
Zaterdag en zondag: 09:00 tot 18:00 uur

Maatwerk bij u thuis
Natuurlijk komt de politie bij u thuis als u onverhoopt slachtoffer bent van een woninginbraak of een ander ingrijpend misdrijf. Maar vanaf nu is het in uitzonderlijke gevallen ook mogelijk dat een collega voor een minder ernstig feit bij u thuis een aangifte op komt nemen. Denk hierbij aan oudere en/of mindervalide mensen voor wie het lastig is om naar het bureau in Helmond te komen. Voorheen kon deze service niet verleend worden, omdat veel capaciteit verloren ging aan het openhouden van de locaties Asten en Gemert en de steunpunten.

Hoe bereikt u ons?
Via het bekende politienummer 0900-8844 zijn wij bereikbaar om een afspraak te maken of voor advies. Wij zullen met u in goed overleg afstemmen op welke wijze u het beste geholpen bent. Kijk ook op de website van de politie wat de aangiftemogelijkheden voor verschillende feiten zijn: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen

Effectiever werken en beter wijkwerk
Met of zonder bureaus: de politie is en blijft aanwezig in de wijken om samen te werken aan veiligheid. Goed contact tussen politie en inwoners is een cruciaal onderdeel van de veiligheid in de wijken. Van oudsher kunnen inwoners binnenlopen bij een politiebureau. De afgelopen jaren hebben we echter politiebureaus gesloten en geopend en dit zal de komende jaren voortduren. Sinds 2014 werkt de politie met grotere basisteams. Zo kunnen we meldingen, aangiften en signalen effectiever op pakken en ons meer en beter richten op het wijkwerk. De grotere politieteams gaan steeds meer werken vanuit centrale bureaus waardoor een aantal bureaus overbodig wordt. De politie bepaalt de locaties van de politiebureaus en de politieposten in nauw overleg met burgemeesters. We beseffen dat een politiebureau vaak een symbolische functie heeft in een wijk. Het verhuizen van bureaus kan wennen zijn, voor de wijken en voor de agenten zelf. Om effectief contact te maken en samen te werken aan de veiligheid van de wijk, is en blijft de politie op vele manieren bereikbaar, aanwezig en zichtbaar."

Dit laat de politie Gemert-Bakel/Laarbeek weten via haar Facebookpagina.