Afbeelding
Foto: Politie Gemert/Bakel-Laarbeek

Achtervolging in Aarle-Rixtel; kanaries en veegmachine aangetroffen in auto

Politie Politie/Brandweer/Ambulance

Aarle-Rixtel - Op maandag 26 maart 2018, omstreeks 04.15 uur zag de politie op de Albers Pistoriusstraat/Havenweg een grijze Audi S8 rijden voorzien van een witte kentekenplaat. Uit de kofferbak stak een voorwerp, gelijkend op een grasmaaier. Het voertuig reed met hoge snelheid richting het aldaar gelegen woonwagencentrum en vervolgens richting het zandpad langs het Zuid-Wilhelminakanaal. Het voertuig is via de Bakelseweg richting Bakel gereden en werd leeg aangetroffen op de Matthijseind te Bakel.

Vluchtroute
Op het Matthijseind werd door de politie met meerdere eenheden en met behulp van een hondengeleider gezocht. De sporen van de daders leidde hen naar een bospad, Heikantse Beemd, richting Dierdonk of de Scheepstal te Helmond.

Aangetroffen goederen
Het voorwerp, gelijkend op een grasmaaier, bleek de afgebeelde veegmachine te zijn. De politie is op zoek naar de eigenaar.

Nabij het voertuig werd een houten kist aangetroffen met 14 ongeringde kanaries. De kanaries maken het naar omstandigheden goed en zijn overgedragen aan een collega van de dierenpolitie. Deze gaat een goed onderkomen zoeken voor de vogels. Mist u deze vogels? Ook hiervan zoekt de politie de eigenaar.

De kentekenplaten behoorden niet bij het aangetroffen voertuig. Het voertuig is getakeld en zal onderzocht worden. Herkent u echter dit voertuig? Heeft u dit voertuig vaker gezien? Dan wordt u verzocht dit te melden bij de politie, tel. 0900-8844. Referentienummer 2018057012.

Bron: Politie Gemert/Bakel-Laarbeek

Afbeelding
Afbeelding