Korale
Korale Foto: Frank Kemme

Jubileumconcert Korale, ensemble voor vocale muziek

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - 'Kleinkoor Korale' werd in 1993 opgericht. Mensen, die graag wilden blijven zingen uit het jongerenkoor Don Capé uit Aarle-Rixtel, vonden een leuk vervolg in het nieuwe kleinkoor. Zo ging het ook in Beek en Donk. Zangers, die actief waren geweest in de jongerenkoren uit Beek en Donk vervolgden hun vocale activiteiten in het 'Ensemble voor vocale muziek Kalliope', dat werd opgericht in 1983. De koren hebben tot 2011 afzonderlijk van elkaar een soortgelijk repertoire opgebouwd, zij repeteerden zonder steun van instrumenten. Alles werd A Capella uitgevoerd.

Sinds 2011 vormen zij één koor dat sinds 2015 onder de bezielende leiding staat van Hans van Zeeland. Het koor bestaat uit 27 zingende leden. Behalve optredens in het eigen Laarbeek zijn er uitvoeringen geweest in Eindhoven, Nuenen, Gemert, Middelburg en Den Bosch. Daarnaast waren er concertreizen naar Oxford in Engeland, Gent in België en Xanten in Duitsland. In dit jubileumjaar gaat de reis naar Trier in Duitsland.

Op zondag 8 april om 11.00 uur geeft het jubilerende koor een concert in De Dreef in Aarle-Rixtel. Behalve Korale treden als gasten op: Klarinettrio El Viento, René Vermaes met Tamino's, Berry Verlijsdonk en Neeltje Prick. Giel Goris en Giel Jacobs zorgen voor de pianobegeleiding. Deze gasten spelen of zingen zelf èn samen met Korale. Het wordt dus een erg afwisselend concert, dat behalve verrassend, creatief en levendig ook erg feestelijk is. Iedereen is hierbij van harte gratis welkom.

Mensen die belangstelling hebben voor het koor of met prangende vragen zitten kunnen via info@korale contact opnemen.