Logo mooilaarbeek.nl
Joke van den Ende en Cis van Lankveld   | Fotonummer: dca8de
Joke van den Ende en Cis van Lankveld (Foto: Martin Prick)
Kunst en Cultuur

Kunsttentoonstellingen in combinatie met muzikale optredens in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk- Om de cultuurhistorische bestemming van het Oude Raadhuis te benadrukken, worden de kunsttentoonstellingen, die er plaats vinden gelardeerd met muzikale optredens.

Kunst
Naar aanleiding van de muzikale evenementen, die tijdens het afgelopen jubileumjaar plaatsvonden, is er vanuit zowel de stichting als de muzikanten ideeën ontstaan om het muzikale een bestendiger vorm te geven. Deze doelstellingen dienen uiteraard te worden verwezenlijkt binnen de mogelijkheden, die het gebouw biedt. Het houdt in dat er alleen op kleine schaal kan worden opgetreden, waarbij maar voor ongeveer 30 bezoekers plaats is. Omdat het gebouw nadat het de functie van Raadhuis verloor een tentoonstellingsruimte voor kunst is geworden, schept dit verplichtingen. Het is moeilijk veel mensen een concert aan te bieden terwijl er ook vaak fragiele kunstwerken staan geëxposeerd.

Muziek
Het idee is om te starten met kleine concertjes in een kamerorkestzetting. Er zijn om te beginnen drie data geprikt. Het eerste concert wordt verzorgd door Opus 1 en vindt plaats op zondag 8 april om 11.30 uur. 'Opus 1' bestaat uit Janny Otten op piano, Margreet Palies op altviool en Jacqueline Wezenbeek op viool. Op 6 mei zal het salonorkest 'Prelude' optreden en op 3 juni klarinettrio 'El Viento'. Heel vroeger zijn er al initiatieven geweest om muzikale optredens op kleine schaal te organiseren in het gebouw. "Waarom dit gestopt is weet ik niet", vertelt Joke van den Ende, bestuurslid van de stichting. Het nieuwe initiatief moet erg voorzichtig worden vormgegeven, want de planning voor tentoonstellingen loopt ongeveer twee jaar vooruit en er kan alleen een optreden gepland worden als er geen of minder 'breekbare' kunst aanwezig is. De voorlopige planning heeft bij goed verloop een vervolg in het najaar. Het voordeel is ook dat deze concerten in tegenstelling tot die in de muziektuin in de winter kunnen plaatsvinden. Plannen zijn er genoeg; leden van de stichting zijn op zoek naar geïnteresseerden, die een podium zoeken om hun kwaliteiten ten gehore te brengen. Daarvoor zijn er plannen om studenten van het conservatorium in Tilburg te benaderen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar een eventueel verband tussen de kunst en de muziek.

U bent op de concertdagen welkom in het prachtige oude raadhuis vanaf 11.30 uur. De duur van de optredens inclusief pauze en een gratis kopje koffie is ongeveer één à anderhalf uur. Gevraagd wordt om u van tevoren op te geven via Joke van den Ende (0492-461520) of Cis van Lankveld (06-52468030). De toegang is gratis, alhoewel u om een vrije gift wordt gevraagd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>