1e plaats voor Colet Claessens
1e plaats voor Colet Claessens

Colet Claessens wint met overmacht rolschaatswedstrijd

Sportnieuws Sport

Lieshout - De eerste rolschaatswedstrijd voor het figuurrijden bij de senioren stond zondag 25 maart op het programma. Vanwege het verzetten van de klok het afgelopen weekend, moest Colet uit Lieshout zondag vroeg op pad voor haar eerste wedstrijd van het jaar.

Ze heeft in 2017 al bewezen dat ze, ondanks de mindere trainingsmogelijkheden, nog altijd aan de landelijke top staat. Met ingang van dit jaar zijn er wat wijzigingen doorgevoerd, waardoor er niet meer 4 naar slechts 3 figuren gereden moeten worden. Dat betekent dat een klein foutje grotere gevolgen heeft dan voorheen.

Toch ging Colet vol zelf vertrouwen naar deze wedstrijd toe. En terecht. Want al vanaf het eerste figuur liet zij de concurrentie ruim achter zich. Dat beeld zette zich voort in de laatste 2 figuren. De voorsprong die Colet had op de nummer 2 van het klassement was gemiddeld per jurylid meer dan 2 volle punten. Dan kun je met recht zeggen dat je een wedstrijd met overmacht hebt gewonnen. Zowel Colet, die uitkomt voor RV Olympia, als haar trainster Jeanne Janssens keken tevreden terug op deze wedstrijd.