Het eerste elftal van vv Mariahout

vv Mariahout ziet punten naar Boskant gaan

Mariahout - In de wedstrijd vv Mariahout - vv Boskant kon de winnaar aansluiten bij de bovenste teams, terwijl de verliezer in het zicht zou kunnen komen van de degradatiekandidaten.

Boskant begon zondag erg sterk aan de wedstrijd. Zowel fysiek als voetbaltechnisch waren ze Mariahout in de beginfase de baas. Toch kwam de eerste mogelijkheid om te scoren voor Mariahout. Dennis Veldpaus ging op karakter goed door en schoot met links laag in. De keeper pareerde de bal en die kwam in de voeten van Tim Barten. Zijn voorzet op het hoofd van Sander Scheepers was net te hoog waardoor Sander de bal onvoldoende kon plaatsen. Na een half uur spelen kwam Boskant dan toch op voorsprong. Op het middenveld werd er een fel duel uitgevochten tussen Sander Scheepers en een speler van Boskant. Heel Mariahout dacht aan een overtreding maar de scheidsrechter liet doorspelen. De bal kwam toevallig voor de voeten van Sander van de Wijdeven van Boskant en die bedacht zich geen moment en schoot de bal van zo'n meter of 50 hoog in het doel buiten bereik van keeper Tom Hagelaars: 0-1. Boskant dacht in de 35e minuut de 0-2 te kunnen maken maar Tom Hagelaars redde twee keer knap.

In de 2e helft was het spelbeeld totaal anders. Mariahout speelde achterin 1 tegen 1 en creëerde op die manier een veldoverwicht. Aan het begin van de 2e helft leidde dat niet tot echte kansen omdat Mariahout slordig was met de eindpass. Enkele corners en vrije trappen waren wel gevaarlijk. Dit leidde tot enkele kleine mogelijkheden. Zo kopte Freek Habraken buiten bereik van de sterk spelende doelman van Boskant, Mike van der Heijden, net naast. In de 80e minuut kreeg Mariahout tot twee keer toe de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Dennis Veldpaus omspeelde zijn tegenstander en schoot hard in. De keeper kon de bal alleen maar tegenhouden en in een scrimmage viel de bal tegen de paal. In de rebound was het invaller Tom van der Kruissen die de bal niet in maar over het doel schoot. Hierna probeerde Mariahout het wel maar had het onvoldoende vernuft of soms pech waardoor Boskant de wedstrijd winnend over de streep trok.

Mariahout speelt op Paaszondag de uitwedstrijd tegen v.v. Acht uit Eindhoven.