Afgang Sparta'25 bij hekkensluiter

Beek en Donk - Sparta'25 verzuimde zondag 25 maart de koppositie te pakken. Bij rode lantaarndrager Hapse Boys werd met minimale marge verloren: 2-1.

De bezoekers begonnen sterk aan het duel. Dat resulteerde in een verdiende voorsprong door Rolan van Melis. Hierna waren er goede mogelijkheden om de score uit te bouwen maar onder andere Jaccy van den Enden liet kansen onbenut. De thuisploeg werd sterker. Sparta'25 dacht de wedstrijd wel met een stapje minder binnen te kunnen halen. Maar ook deze keer, net als tegen Handel, blijkt dat je voetballend wel beter kunt zijn, maar zonder inzet je een wedstrijd in deze klasse niet wint. Twintig minuten na rust werd de stand dan ook gelijk getrokken. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg uit Haps op een op dat moment verdiende voorsprong en die gaven ze niet meer weg.

Ondanks dit verlies kan Sparta'25 de koppositie pakken als de nog in te halen wedstrijd wordt gewonnen. In deze competitie, waar iedereen van iedereen kan winnen, zal het nog lang spannend blijven. Maar met meer inzet, vertrouwen, spelplezier en gogme had Sparta'25 al dik boven aan moeten staan. De komende weken zal er flink aan de bak moeten om mee te blijven doen. Het hoeft niet mooi, als het resultaat er maar komt te staan. Aanstaande zondag, 1 april, speelt Sparta'25 thuis tegen Volkel 1. Volkel is op dit moment de koploper. Een overwinning zou zeer welkom zijn omdat deze directe concurrent anders meteen uitloopt.