De drie 25-jarig-jubilarissen op een rij: (vlnr.) Toos van Dam, Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé
De drie 25-jarig-jubilarissen op een rij: (vlnr.) Toos van Dam, Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé

Jubilarissen bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) van Badminton Club Lieshout zijn enkele leden in het zonnetje gezet. Toos van Dam, Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé werden gehuldigd vanwege het 25-jarig lidmaatschap. Ook het 40-jarig lidmaatschap van Wim Dirven kwam aan de orde: vanwege omstandigheden kon hij daar zelf helaas niet bij aanwezig zijn.

Algemene ledenvergadering
Jaarlijks houdt Badminton Club Lieshout een algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering geeft het bestuur openheid van zaken en kunnen leden feedback geven aan het bestuur. Die openheid van zaken wordt door het bestuur van Badminton Club Lieshout gegeven middels verslagen van alle zaken waar ze mee bezig zijn (geweest). Zo is er een secretarieel verslag, een verslag van de competitie-organisatie, een verslag van de verschillende werkgroepen en van de redactie van het clubblad 'De Kijk Op…'. Op die wijze krijgen de leden te horen hoe zaken aangepakt zijn in het afgelopen jaar en hoe men van plan is de zaken in het komend jaar aan te pakken. Een ander belangrijk verslag dat ook aan de orde komt is het financieel jaarverslag. Hierin worden de inkomsten en uitgaven toegelicht en dus de financiële resultaten van de vereniging vastgelegd. Zoals het hoort worden deze cijfers vooraf gecontroleerd door een kascommissie, zodat deze ook officieel goedgekeurd kunnen worden.

Jubilarissen
Dit jaar waren er veel jubilarissen. Toos van Dam was dit jaar ruim 25 jaar lid van de vereniging. Tijdens een toespraak, die deze keer werd gehouden door Derek Dirven (die de afwezige voorzitter Stan van Vijfeijken verving) werd Toos herinnert aan diverse voorvallen uit haar 25-jarig lidmaatschap. Met applaus werd Toos daarna in de bloemen gezet en voorzien van een lekker (Rituals) presentje. Ook Jos Kluijtmans werd gehuldigd als jubilaris. Jos is immers al ruim 26 jaar lid van de Lieshoutse badmintonvereniging. Jos is een van de leden die naast het actief badmintonnen ook nog eens als vrijwilliger actief is. Zo is Jos is al jaren redacteur voor het clubblad. Ook Jos werd door Derek toegesproken en ook hij ontving, onder luid applaus, een bos bloemen en een bierpakket. Dat pakket was hiermee op de juist plaats. Tenslotte werd ook Ingrid Bergé gehuldigd vanwege haar 25-jarig-jubileum. Derek sprak haar deze keer toe, via een toespraak die voorzitter Stan van Vijfeijken voor haar geschreven had. Ingrid is immers al jaren bestuurslid van de vereniging waardoor een extra accent op zijn plaats was. In de toespraak werd Ingrid gecomplimenteerd voor haar inspanningen om naast het badmintonnen ook nog iets te betekenen als bestuurslid van de vereniging. Een vrijwillige inzet die zeer wordt gewaardeerd. Ook Ingrid ontving bloemen uit handen van secretaris Ria Donkers en werd ook verrast met een presentje. Vanwege de afwezigheid van 40-jarig jubilaris Wim Dirven werd aan zijn jubileum op een andere wijze aandacht geschonken. Wim is rustend lid en ondersteund daarmee de vereniging, wat zéér gewaardeerd wordt. Uiteraard werden de huldigingen en de jaarvergadering afgesloten met een gezellig samenzijn.