Archieffoto
Archieffoto Foto: Joost Duppen

De Tapperij nog steeds in titelstrijd

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Langzaam maar zeker komt het eind van de competitie voor zowel de A-klasse als de B-klasse in zicht. De titels lonken, de kampioenstrofee is binnen handbereik. In beide klassen is nog van alles mogelijk, ook na deze speelronde.

De avond werd geopend door FC Avondrood en FC van de Burgt. Laatstgenoemde is al een aantal weken ongenaakbaar en daar kwam tegen Avondrood geen verandering in. Gedegen en zonder al te veel weg te geven liep FC van de Burgt uit naar een nette 5-0 voorsprong. In de slotminuut redde Avondrood de eer nog door de eretreffer te scoren. Door de winst krijg FC van de Burgt zicht op plek 3. De tegenstander blijft onderin bungelen.

Helemaal onderaan bungelt al sinds de aanvang van de competitie Café Thuis en daar zal ook geen verandering meer in gaan komen. Tegen DK Garagebedrijf waren alle illusies al snel aan diggelen geschopt door de ontketende opponent. Er werd gas gegeven door de garagemannen. Doelman J. Venrooij vond al snel het net, waarna de goals als rijpe appelen vielen aan DK zijde. T. van Berlo en P. Scheepers deden beiden met drie doelpunten flinke duiten in het DK-zakje. Hiermee is de spanning in de B-klasse nog zeker aanwezig.

De A-klasse kent de spannendste ontknoping sinds jaren. De huidige nummer 3, Café-Zaal de Tapperij, enigszins vertekende door het lagere aantal gespeelde wedstrijden, won haar duel door Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt te verslaan met 5-2. Het duel kende haar beslissing tussen minuut 15 en 25, waarin De Tapperij viermaal doel trof. R. Ros was verantwoordelijk voor twee treffers. Sevenmiles.nl kon daarna enigszins wat terugdoen, maar het was onvoldoende om het vuur aan de Tapperij-schenen te leggen. Eindstand: 5-2.

Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs, na dit duel nog eenmaal actief dit seizoen, moest wel winnen om niet het eerste kind van de rekening te worden betreffende de titelaspiraties. Het deed wat het moest doen en met behoorlijk wat rendement. R. de Groot had het op zijn heupen, hij maakte maar liefst vier goals. H. Snijders bleek ook uiterst productief namens Lindeboom met drie treffers. De tegenstander van deze avond, Aben & Slag Advocaten, stond erbij en keer ernaar. Het wist zelf drie keer te scoren, maar was niet opgewassen tegen het dodelijk kruid van Lindeboom: 9-3.

Toch zijn de kansen van Lindeboom op de titel na dit duel verkeken. Koploper Heesakkers Administratie & Advieskantoor won zelf ook haar duel en kent nu een voorsprong van 4 punten op Lindeboom en met een extra wedstrijd te goed. Dit duel met als tegenstander Danny Megens Keurslagerij, ging niet als vanzelf. Daar leek het na drie minuten wel op. Heesakkers leidde op dat moment al met 3-0! De Keurslagerij sleep haar messen en kwam terug. Op het kwartier hijgde het in de nek na de aansluitingstreffer van B. Pellegrino. Verder dan dat kwamen de mannen van Danny Megens niet. Ook bij 4-3 leek de gelijkmaker maar niet te willen vallen. D. Pirron, met zijn 4e van dit duel, besliste met nog drie minuten speeltijd het duel in het voordeel van Heesakkers waardoor zij belangrijke titelpunten pakten: 5-3.