Ronnie Heijmans (ASV'33) maakt het de verdediging van ELI, onder leiding van aanvoerder Lex Hollanders, lastig
Ronnie Heijmans (ASV'33) maakt het de verdediging van ELI, onder leiding van aanvoerder Lex Hollanders, lastig Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Verdiende overwinning ELI op ASV'33

Sportnieuws Sport

Lieshout - ELI heeft in de derby tegen ASV'33 drie belangrijke punten gehaald in de spannende strijd onderin. Door de 2-0 winst passeert de Lieshoutse ploeg de buren uit Aarle-Rixtel op de ranglijst.

ELI trad door enkele blessures en andere verplichtingen met een op papier verzwakt team aan. ASV'33 daarentegen kon in de sterkste opstelling verschijnen. In het openingskwartier was ASV'33 meer aan de bal, maar wist geen opening te creëren in de ELI-defensie. In de 18e minuut kwamen de Blauwwitten op een 1-0 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van de sterke Ruben van Hoof was het Bram Donkers, die voor het eerst voor ELI doeltreffend was in het jaar 2018. Na een half uur waren de bezoekers pas voor de eerste keer gevaarlijk via de snelle Michel van der Steen, maar het schot van Thomas Fritsen werd geblokkeerd. Anders dan het elftal van ASV, dat in de eerste helft wat plichtmatig voetbalde, liet het team van trainer Theo Donkers (ELI) wel zien als collectief te strijden voor de 3 punten. Kort voor rust waren aan beide zijden enkele goede doelkansen. Ronny Heijmans was dicht bij de gelijkmaker, maar Bjorn Mezenberg stond paraat. Aan de andere zijde leek de 2-0 te vallen. Na opnieuw een goede actie van Ruben van Hoof wist Niels den Bol spits Roel Donkers te bereiken. Zijn inzet kon nog juist door doelman Martijn Verbakel gekeerd worden.

In het begin van de 2e helft met Teun van Asten en Peer van de Kerkhof in de ploeg ging het team van trainer Han van Rosmalen (ASV'33) wel gedreven op jacht naar de gelijkmaker. De thuisclub met zijn hechte defensie en zijn heel jonge middenveld gaf echter geen enkele kans weg. Na een uur spelen zorgde Roel Donkers voor het eerste doelgevaar. Een minuut later was ASV'33 het dichtst bij een doelpunt. Ronny Heijmans schoot in het zijnet. Weer een minuut later viel de beslissing. Het was opnieuw Bram Donkers, die doeltreffend was. Met een fraai schot in de kruising liet hij Martijn Verbakel kansloos, 2-0. Hierna verdween het geloof in een goede afloop voor de Roodwitten langzamerhand en kreeg ELI de overhand. Een schot van Ruben van Hoof werd nog juist onschadelijk gemaakt en Roel Donkers kwam een teenlengte te kort voor een treffer. In het laatste kwartier was alleen Michel van der Steen nog een keer gevaarlijk, maar de onverzettelijke Bas Hollanders wist het gevaar te bezweren. Aan de andere zijde waren het met name de jonge ELI-middenvelders, die niet alleen veel arbeid verzetten, maar ook heel dreigend waren. Zo had Joris Ganzewinkel de wedstrijd definitief op slot moeten schieten, maar zijn inzet van dichtbij kon nog met een uiterste krachstinspanning van doelman Martijn Verbakel op de lijn gekeerd worden.        

Beide ploegen spelen komende zondag een thuiswedstrijd. Gezien de stand op de ranglijst is een goed resultaat gewenst. Voor ELI staat de ontmoeting met nummer 5 Boskant op het programma. ASV'33 is op sportpark De Hut gastheer van Mariahout.

Opstelling ELI: Bjorn Mezenberg, Stan Kastelijn, Lex Hollanders, Bas Hollanders, Patrick Swinkels, Randy van der Groef (Harm Hazenveld), Joris Ganzewinkel, Niels den Bol, Ruben van Hoof, Bram Donkers (Frank van Berlo) en Roel Donkers (Bart Verkuijlen).

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Bart Wilms, René de Vries, Maarten Verbakel (Teun van Asten), Pim Dubois, Thomas Fritsen, Erwin van Dijk, Floris Boon (Peer van de Kerkhof), Ronny Heijmans en Michel van der Steen (Pim van de Tillaart.

Bart Wilms (ASV’33) probeert Bram Donkers (ELI) af te stoppen. vlnr.: Roel Donkers (9), Thomas Fritsen(7), Ruben van Hoof (10) en Maarten Verbakel (5) kijken toe