Tessa van den Boogaard won al haar enkelwedstrijden
Tessa van den Boogaard won al haar enkelwedstrijden

Nieuw bestuurslid bij ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Op de jaarvergadering van tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel bleek dat het op sportief en financieel gebied goed gaat met de vereniging. Een puntje van zorg is de gestage terugloop van het aantal leden, mede veroorzaakt door de veroudering binnen de vereniging. En helaas heeft ATTC'77, net als veel verenigingen, te kampen met weinig nieuwe aanwas.

Voorzitter Mark Rovers was aftredend, maar herkozen. Tessa van den Boogaard, verantwoordelijk voor de post jeugdzaken, had te kennen gegeven vanwege drukte te willen stoppen als bestuurslid. Gelukkig kan de vereniging nog wel op haar rekenen bij het organiseren van diverse activiteiten. Astrid Kweens zal Tessa opvolgen in het bestuur. Johan Heurter, William Vlamings en Frederieke van de Poel maken het bestuur compleet.

Er werd natuurlijk ook weer competitie gespeeld. Het zevende team speelde uit in Asten tegen ATTV'71-3. Tessa van den Boogaard was in topvorm en won al haar enkelwedstrijden. Richard volgde goed met twee overwinningen. Marijn van Krieken kwam geen enkele keer tot winnen. Door het gelijke spel staan ze voorlopig op de tweede plek met uitzicht op een promotiewedstrijd naar de 6e klasse.

Het zesde team trof in Eindhoven Renata 6. Ruud van Turnhout beet het spits af tegen routinier Huip Bout en verloor. Vervolgens wonnen Gerdi van den Boomen en Dennis Verbruggen. Ook de dubbel was voor ATTC. Alleen kopman Felix Berntsen van Renata kon wat terugdoen door te winnen van zowel Gerdi als Ruud. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-7 overwinning voor ATTC'77. Hiermee doet het team nog steeds mee voor plek 1, 2 of 3.

Bij het derde team loopt het erg lekker in de competitie. Zo ook deze week in Mierlo tegen MTTV'72-4. De eerste vier wedstrijden waren erg spannend en drie van de vier vielen uit in het voordeel van ATTC. Alleen Vincent Braak verloor nipt van Keith Saunders. Na de dubbel gingen de heren vrolijk door en Werner en Jeroen Doensen wonnen al hun wedstrijden. Vincent Braak verloor de allerlaatste wedstrijd nog tegen Henry Essing. Met de 2-8 overwinning lopen ze twee punten in op koploper Veldhoven 11, maar de achterstand van 9 punten lijkt te groot om in de resterende drie wedstrijden goed te kunnen maken.

Overige uitslagen:
ATTC'77 1 – Return Oss 2 6-4
ATTC'77 2 – Best 1 4-6
ATTC'77 4 – Best 2 3-7
ATTC'77 5 – Unicum 8 1-9