Herenteam BCL gaat voor Brabants kampioenschap

Lieshout - Het eerste mannenteam van Badminton Club Lieshout gaat zondag spelen voor de titel 'Kampioen van de regio Brabant'. Vanwege de goede prestaties in de reguliere competitie mag het team het in deze slotwedstrijd opnemen tegen de kampioen van de andere afdeling: BC Mash uit Geertruidenberg.

Finalewedstrijd
Tijdens de reguliere competitie heeft het eerste mannenteam van Badminton Club Lieshout gespeeld in de categorie 'mannen, tweede klasse'. In dit seizoen 2017/2018, dat van begin september 2017 tot begin februari 2018 loopt, is het team met 76 punten uit 12 wedstrijden kampioen geworden van de eerste afdeling in die categorie. Tijdens het reguliere seizoen werden uiteindelijk 11 van de 12 wedstrijden gewonnen: alléén de uitwedstrijd tegen het Sonse Scarabee werd met 5-3 verloren. Vanwege het behaalde kampioenschap mag het team het nu opnemen tegen de winnaar van de tweede afdeling van deze categorie: dat is BC Mash uit Geertruidenberg geworden. Ook zij hebben een geweldig seizoen gehad waarin ze (ook) 11 wedstrijden hebben gewonnen en 1 wedstrijd hebben gelijk gespeeld. Kortom: beide teams waren duidelijk de beste in hun afdeling. Badminton Club Lieshout en BC Mash spelen slechts één finalewedstrijd tegen elkaar, waarna de winnaar van deze wedstrijd mag zich 'Kampioen van de regio Brabant' noemen, in de categorie mannen, tweede klasse.

Tilburg
Deze slotwedstrijd wordt op zondag 8 april gespeeld in sportcomplex T-kwadraat aan het Olympiaplein 382 in Tilburg. Aanvang van de wedstrijd is 13.45 uur en dus zal rond 16.00 uur bekend zijn of de Lieshoutse heren zich dit jaar ook weer kampioen van de regio Brabant mogen noemen. Vorig jaar wisten de heren deze titel immers ook al binnen te slepen: toen na een bloedstollende slotwedstrijd tegen BC Kerkdriel, die uiteindelijk, na veel telwerk, op puntensaldo beslist moest worden.