Afbeelding

Koningsdagfeesten in dorpskern van Aarle-Rixtel

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Ook dit jaar weer wordt in het centrum van Aarle-Rixtel een hele dag lang Koningsdag gevierd. Alles lekker dicht bij elkaar, met een luchtkussen, klimtoren, terrasjes, muziek, spelletjes en allerlei andere leuke activiteiten.

Ochtendprogramma Koningsdag
In De Dreef worden dit jaar de Laarbeekse gedecoreerden ontvangen met muziek en dans, ook brengen de Harmonie en beide gildes een aubade. Deze ontvangst is elk jaar in een andere kern en dit jaar is Aarle-Rixtel aan de beurt.

De overige activiteiten vinden plaats in de dorpskern Tussen café Deja Vu en het Heemhuis. Van 10.00 tot 12.30 uur is het daar vrijmarkt voor en door basisschoolkinderen. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd's en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke activiteiten verzinnen. Daarnaast kunnen diverse spelletjes gespeeld worden. Ook kunt u zich weer verkleden en hiervan een leuke foto laten maken. Bezoekers kunnen ook mee helpen met het schilderen. De Scouting bouwt een stellage waar wedstrijden 'spijkerbroek hangen' gehouden worden.

Aansluitend is er om 12.30 uur een versierde fietsenoptocht, onder begeleiding van harmonie 'De Goede Hoop'. Voor iedere deelnemer ligt een verrassing klaar. De mooiste, gekste en leukste fietsen verdienen bovendien een mooie prijs.

Middagprogramma Koningsdag
's Middags vanaf 13.15 uur is er van alles te beleven in de dorpskern. Diverse Aarlese verenigingen en ondernemingen leveren hieraan hun bijdrage. Diverse andere verenigingen leveren een belangrijke bijdrage. Zoals ASV'33 met doelschieten en LTV de Hut zorgt voor de inwendige mens door overheerlijke hamburgers te bakken

Het Heemhuis van Heemkundekring Barthold van Heessel is open en binnen kunnen kinderen een paar spelletjes spelen. Cendra heeft een DJ-contest georganiseerd. De beste drie DJ's uit de voorronden krijgen elk een half uur 'draaitijd'. Zij strijden deze middag tegenover het kerkplein om de hoofdprijs: vrijkaartjes voor Wish Outdoor! Verder staan er diverse kramen waar allerlei spellen kunnen worden gespeeld. Tenslotte zijn er nog vele andere activiteiten, zoals een ritje met de huifkar, ponyrijden, schminken en is er een springkussen en een 11 meter hoge klimtoren. Uiteraard ontbreken de terrasjes niet.

Touwtrekwedstrijd
Stichting Dorpsfeesten Aarle-Rixtel houdt na het grote succes van 2017 wederom touwtrekwedstijden. Ploegen kunnen zich hiervoor aanmelden bij Jorg Krijnen via info@dorpsfeesten.info.

Oja's Kingsday
Oja organiseert zoals als elk jaar hun Kingsdayfestival. Je kunt er 's middags terecht voor veel muziek, een hapje en een drankje en natuurlijk fantastische bands. Er treden deze middag 3 bands op. Mark Foggo met feestelijke ska uit Liverpool, Trap voor de Metallica liefhebbers en Maidstone Alley met stevige vette blues rock.

Kom dus op vrijdag 27 april naar de kern van het dorp, dan maken ze er met z'n allen een prachtige, gezellige dag van.