Veel lol bij de winnaars in de C-klasse: vlnr Finn, Lieke, Mirne, Irene en Rune. Zittend: Marik
Veel lol bij de winnaars in de C-klasse: vlnr Finn, Lieke, Mirne, Irene en Rune. Zittend: Marik

Mixed jeugd volop in de prijzen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk/Bakel – Het teamtoernooi van badmintonclub Bakel stond zaterdag 31 maart op het programma. Een toernooi wat afwijkt van alle andere toernooien op de kalender. Waar elders individuele wedstrijden worden gespeeld, spelen ze in Bakel met een team steeds kleine competitiewedstrijden. Een heel leuk concept met veel variatie, veel wedstrijden en veel gezelligheid.

Het decor voor dit toernooi was sporthal De Beek in Bakel. Vanuit Badmintonclub Mixed hadden zich 13 jeugdleden ingeschreven verdeeld over 4 teams. De eerste wedstrijden gingen om 9 uur van start. Een wedstrijd duurde 75 minuten en in die tijd moesten de teams twee gemengd dubbeIs, een herendubbel, een damesdubbel en twee enkelspelen (dames en heren) afwerken. De samenstelling van de partijen moest door de teams zelf op een wedstrijdformulier worden ingevuld. Daar kwamen ook de uitslagen op te staan. Na de wedstrijd werd het formulier ingeleverd bij de toernooiorganisatie en werden de volgende wedstrijden omgeroepen. Zo konden de kinderen de hele dag veel wedstrijden spelen, steeds tegen verschillende tegenstanders.

Prijsuitreiking
Tegen 18.00 uur werden in de kantine de prijzen uitgereikt. Daarbij mochten de kinderen van Mixed vaak naar voren om een beker op te halen. In de pupillen klasse werden naast teamprijzen ook individuele prijzen uitgereikt. Fenna van de Meulengraaf haalde daar de tweede plaats in de damesenkel. In de pupillenklasse eindigde het team uiteindelijk op de vijfde plaats.

In de C-klasse ging het team van Mixed met de eerste prijs aan de haal. Op de foto de vrolijke prijswinnaars. In de A-klasse deden Jente Jansen en Lucas van Deursen mee in een gelegenheidsteam met spelers van Mierlo. Zij werden vijfde. De eerste plaats was voor het eerste team van BC Mixed. Robin, Marente, Neva, Tristan en Mathijs wonnen alle wedstrijden en werden terecht als beste gehuldigd.

Voor meer informatie over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl of volg je hen op social media.