Sterk Laarbeek United O15 in Frankrijk

Laarbeek/Frankrijk - Op het internationale toernooi met Pasen in en bij Hazebrouck heeft het team van Roel van Mook een fantastische indruk achtergelaten. Met 2x winst, verlies en gelijke spelen heeft Laarbeek United O15 een meer dan voortreffelijke prestatie geleverd. Te meer daar er moest worden aangetreden tegen Liga 1 teams of te wel divisie-teams.

Ondanks de slechte terreingesteldheid werd er behoudens de eerste wedstrijd knap gevoetbald met hart en overgave. De eerste wedstrijd ging met 3-0 verloren omdat ze dachten dat het wel op zijn 'Laarbeeks' kon, maar er werd ietsje meer gevraagd en wel strijd en passie. Die was er wel tegen la Camilienne, een opleidingsploeg uit Parijs. Met snel en doordacht spel brachten Maurice en Tim 2-0 op het bord. Na de rust bracht de scheidrechter de spanning terug door zo maar een penalty te geven: 2-1. Het bleef bij 2-1 doordat Bram attent bleef keepen en met zijn verre uittrappen de druk goed kon verleggen.

De derde wedstrijd tegen het Engelse Gillingham FC (toernooiwinnaar vorig jaar) was misschien wel de beste wedstrijd. Een wereld-safe van Bram hield Laarbeek op 0-0. Velen telden hem al. Tactisch stond het team als een huis en werden de taken volledig uitgevoerd. Een minuut voor tijd nam Bram een doorgebroken engelsman in de heupzwaai, gele kaart en een penalty tegen, die werd hoog over geschoten. Een deceptie voor de Engelsen en een overwinning voor Laarbeek United. Complimenten van de engelse coach die aardig zuur keek. 4 punten in de poule. Knap werk. De dag zat erop, eten en naar de sporthal.

De volgende dag weer een frans team als tegenstander: Roubaix. Ze begonnen met de slaap nog in de ogen en stonden in korte tijd achter met 0-1. Na enig gebrul langs de kant (fijn dat er toch ook ouders zijn komen kijken) kletsten ze erop en opende Lars de score, direct gevolgd door nummer 2 van Maurice. Na rust was de ban gebroken en liepen ze verder weg met goed voetbal. Maurice, Jelle, Mike en Bram (!) zorgden uiteindelijk voor een 6-1 uitslag. 's Middags nog een plaatsingswedstrijd tegen FC Abbeville, een gelijkopgaande strijd met rare beslissingen van de scheids. De fransen hebben altijd een streepje voor bij de arbitrage. Het werd 0-1 voor Abbeville, schepje erop en er werd gebeukt, ze wilden niet verliezen één op één. De beloning kwam 2 minuten voor tijd toen Maurice het laatste tikje gaf: 1-1 volkomen verdiend. Helaas verloren ze de penalyreeks.

De laatste wedstrijd op maandagmorgen tegen Amiens (liga 1). Slecht veld. Geweldige wedstrijd. Om elke centimeter klei werd gevochten tot het uiterste. Sam speelde de game van zijn leven. Complimenten voor de verdediging, wat hebben jullie voor een beulswerk verricht. Met de rust 0-0. Amiens drukte en was iets sterker maar de counter van Laarbeek bleek dodelijk. Jesse, Maurice en Sam zette Vincent voor de keeper, die faalde niet: 1-0. Kort daarop toch 1-1. Laarbeek United verzoende zich al op penalties, maar 1 minuut voor het einde frommelde Amiens er toch nog een achter Bram en verloren ze alsnog. Jammer, ze hadden meer verdiend.

Uiteindelijk eindigde Laarbeek United O15 als goede middenmoter en hebben ze laten zien dat ze in Laarbeek kunnen voetballen. Dank aan Roel, Maarten en Ed voor hun uitstekende begeleiding. Het was een voorrecht om hierbij te zijn geweest. Dank mannen, het was helemaal top!