Afbeelding

'Schieten Tegen Kanker' kent (succes)volle 5e editie

Algemeen Sport

Beek en Donk - Voor de 5e keer op rij werd bij Handboogvereniging Strijd in Vrede te Beek en Donk geschoten met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Alpe d'HuZes via het team 'Team Gimmert Goes Alp D'HuZes' uit Gemert. Door de toenemende belangstelling in de loop der jaren en het feit dat de 4e editie meer dan vol zat, werd er besloten naast de avond ook een middag verschieting in te plannen. Dit hield in dat in plaats van max. 60 schutters, er nu max. 120 schutters gehuisvest konden worden. En met een aantal deelnemers van 96 in deze editie is dit een zeer goede zet geweest.

Met deelnemers van Purmerend tot Stein en van Helmond tot Bergen op Zoom was het weer een zeer mooi verdeelde bezetting qua schutters van verschillende regio's en verenigingen. Naast de verschietingen kon er ook worden deelgenomen aan 2 loterijen, een veiling en een verschieting op een stalen eenhoorn.

Tussen de middag en avond verschietingen door kon er tegen extra betaling gebruik worden gemaakt van een diner, dat verzorgd werd door Dagbesteding Gasterij 'Buitengewoon Smakelijk' uit Beek en Donk. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking. Hiervan ging een gedeelte ook naar het goede doel. Doordat men in de wedstrijd werd gekoppeld aan een andere schutter (hoog met laag gemiddelde) is het altijd mooi om te zien dat er zeer verrassende uitslagen zijn nadat de laatste pijl is geschoten. Op deze manier kan het dus zijn dat iemand die een laag gemiddelde heeft, nu opeens wint! In de Compound klasse had de top 3 een gelijke score en werd er overgegaan op het tellen van de aantal tienen.

De uitslagen van de middag en avond verschieting in zowel Compound als Recurve klasse:

Compound middag
1. Marco Veld – Theo de Jong 374, 2. Harry Koot – Jos Kleijnjans 371, 3. Wilco Wijnen – Manou de Jong 354 (Met 5 tienen meer dan de 4e plaats met dezelfde score).

Compound avond
1. JP Everaars – Paul van de Mortel 326 (met 15x 10), 2. Bart Dudink – Corne van den Broek 326 (met 13x 10), 3. Theo van den Dungen – Bjorn Weijenberg 326 (met 11x 10).

Recurve middag
1. Luuk Verstegen – Veerle Tielemans 322, 2. Shauni Achterstraat – Roel Nouwens 310, 3. Manou Wolters – Christel Meulemeesters 304.

Recurve avond
1. Marianne Bernaards – Marchel Kluijtmans 333, 2. Hansko Broersen – Geert van der Ven 309, 3. Wietse Aarden – Wim van den Einden 307.

Prijzen voor de winnaars alsmede voor de goodiebags, veiling en loterij werden beschikbaar gesteld door: Handboogsport van Dorst, Dutch Bow Store, Xs Wings, Custommade Arrow Wraps (Socx), PSE Archery, Hoyt Archery, JVD Group, GasPro, W&Win Archery, Easton Archery, Archery Centre.com en vele anderen.

Opbrengsten
Daarnaast werd er tijdens de 3D-Challenge in Mierlo op 11 maart ook geld opgehaald door verschillende acties aldaar wat bij de opbrengst van dit evenement mocht worden bijgeteld! Dit bedrag bleek uiteindelijk €675,00 te zijn, wat een meer dan fantastisch bedrag is en waarvoor hun dank uitgaat richting Arthur Verschuren en Peter Dekkers van ArcheryCentre.com. Ook zijn er door verschillende schutters kleine acties op touw gezet zoals bijvoorbeeld schutters van ARC uit Rotterdam die nog voorafgaand met de pet rond zijn gegaan binnen hun eigen vereniging en zo nog €150,00 ophaalden. En niet te vergeten de aanwezige schutters van Concordia Florebith uit Oudenbosch, waarvan een schutter op het laatst verstek moest laten gaan omdat zijn dochtertje van 10 jaar nu vecht tegen een hersentumor en tijdens de laatste behandeling voorafgaand aan het evenement een complicatie optrad, waardoor hij niet kon komen. Deze schutters hadden een 3-tal hartjes gemaakt met op ieder hartje een andere tekst om zo het meisje 'letterlijk' en 'figuurlijk' een 'hart onder de riem' te steken.

Na al het optellen van het bij elkaar verzamelde geld van de verkoop van t-shirts, hoedjes, handdoekjes, veiling, loten verkoop, gedeelte baromzet, het eten en andere giften komen zij tot een ongekend recordbedrag van… €3.950,00!

Hier kan nog geld bij komen i.v.m. de verkoop van de t-shirts, handdoekjes en hoedjes omdat deze nog over zijn gebleven en dus nog verkocht kunnen worden.

De organisatie dankt Handboogvereniging Strijd in Vrede te Beek en Donk voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen. De organisatie kan alleen maar trots zijn op de avond zoals hij is verlopen en zij hopen dan ook dat zij hetgeen wat ze tot nu toe hebben bereikt dit volgend jaar op zijn minst te kunnen evenaren. Uiteraard willen zij al diegene die gedoneerd hebben, mee hebben geschoten, geveild, etc. hartelijk danken voor jullie deelname tijdens de afgelopen editie. Namens de organisatie 'Schieten tegen Kanker' en alle zieken, bedankt en graag tot volgend jaar.