Afbeelding
Foto: Leo van den Heuvel

Running Team Laarbeek in training voor Roparun

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Naast alle activiteiten die Running Team Laarbeek organiseert om geld bijeen te brengen voor de palliatieve zorg aan kankerpatiënten, moet er ook nog flink getraind worden om met Pinksteren de tocht te kunnen volbrengen. Daarom werd er afgelopen weekeinde getraind in de omgeving van Berg en Dal.

De start van de training is in Ottersum, waar ze al jaren vriendelijk worden verwelkomd door logement De Reiziger en waar ze gebruik kunnen maken van het toilet. Arno van de Kam, Jos van Hees en Anne Smeets vertrokken richting Ven-Zelderheide voor hun eerste 3 kilometer. Daar werden zij afgelost door Marjan van den Tillaar, Twan Sterken en Bart van Berlo. Halverwege Milsbeek stonden Joan Briels, Hans Leenders en gelegenheidsloper Mies van Berlo klaar voor hun eerste 3 kilometer. Zo werd telkens om de 3 kilometer gewisseld. De tocht ging via Groesbeek, Heilig Land Stichting, Ubbergen, Beek, Berg en Dal en weer naar Groesbeek. Via zelfs een stukje Duits grondgebied naar Bredeweg, Milsbeek en zo weer naar het eindpunt in Ottersum. Met een gemiddelde snelheid van 12 kilometer per uur werden de bijna 52 kilometer afgewerkt. Natuurlijk deden de fietsers, Thean van Tiel, Dennis Gremmen, Jan Meulensteen en Frank Smits, prima navigatiewerk. De chauffeurs Teun Thur, Joris van Boheemen, Albert van den Heuvel en Jan Dekkers, stonden mooi om de 3 kilometer te wachten op de lopers. Namens de catering was ook Tom Meijer van de partij. Alleen de fotograaf Hein Maas dacht dat hij het zonder routebeschrijving allemaal wel wist, dus niet en werden het voor Hein nog enkele kilometers meer. Na de training was er weer heerlijke soep en koffie in logement De Reiziger.

De volgende activiteit van Running Team Laarbeek is het sponsordiner op 14 april in het Bavaria Brouwerijcafé. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen over. U kunt deze bestellen bij Hein Maas: hf.maas@gmail.com.