Logo mooilaarbeek.nl
El Viento   | Fotonummer: 8b49cf
El Viento
Kunst en Cultuur

Het Raadhuispodium is terug

Beek en Donk – In een intieme en gemoedelijke ambiance van kunstexposities vinden muzikale optredens plaats genaamd 'Raadhuispodium'. Deze gaan hopelijk net zo'n goede bekendheid in de regio krijgen als de meer dan 40 jaar getoonde exposities in t Oude Raadhuis Beek en Donk, nu hebben.

Op zondag 8 april vindt het eerste concert plaats om 11.30 uur. Gespeeld wordt door het ensemble Opus 1, in een kleurrijke omlijsting van de nieuwste aquarellen van Ans Swinkels. Het programma omvat het pianotrio opus 1 en het andante en allegro uit opus 3, beiden van Beethoven. Na de pauze een keuze uit Haydn, Pergolesi en Strawinsky, ten gehore gebracht door: Janny Otten (piano), Jacqueline Wezenberg (viool) en Margreet Palies (altviool).

Het tweede concert is op 6 mei om 11.30 uur. Het Salonorkest 'Prelude' speelt licht klassiek, zigeunermuziek, jazz en meer, onder leiding van Toon van Zutven. Veel salonorkesten spelen muziek uit de periode van 1850 tot 1950. Maar de essentie van salonmuziek is dat je muziek speelt die nu populair is. Zo werden in de vorige eeuw in cafés de bekendste aria's vertolkt uit opera's en operettes. Daarom speelt Salonorkest Prelude veel eigen bewerkingen van populaire liedjes die iedereen kent. Luisteren naar Salonorkest Prelude geeft een feest van herkenning! Salonorkest Prelude bestaat uit: Jacqueline Wezenberg (viool), Toon van Zutven (klarinet), Jac Gadellaa (piano) en Toon Kessels (contrabas).

Het derde koffieconcert is op 3 juni om 11.30 uur. Dan speelt klarinettrio 'El Viento', o.a. Nocturnes van Mozart. Naast werken van Mozart speelt het trio muziek van Wranitsky, Haendel, Dusek, Grieg, Mac Dowell en Cesar Franck, maar ook het lichtere repertoire krijgt voldoende aandacht. De oorsprong van het trio ligt al in 1966. Met Cor van Eerd als fagottist en Jan Verhofstadt op plaats van Jos de Wit. Ze waren en zijn veelgevraagd bij gelegenheden van 'rouw en trouw', bij openingen van tentoonstellingen, ter opluistering van diners, koffieconcerten en uitreikingen van cultuurprijzen. Het klarinettrio bestaat uit Toon van Zutven en Jos de Wit (klarinet), en Berry van de Laar (basklarinet). Voor het optreden van 3 juni wordt Jos vervangen door Ad van Erp.

Men kan zich nog aanmelden via de website of e-mail: info@oudraadhuis.nl. Mocht u op het laatste moment besluiten, dan kunt u zich aanmelden via tel. 0492-461520 of 06-52468030. Toegang en koffie zijn gratis, een gift is zeer welkom. Zie ook www.oudraadhuis.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>