Siem van de Berg
Siem van de Berg

2e Plaats voor Siem van de Berg bij metselwedstrijd

Algemeen Onderwijs

Mariahout/Mierlo - De regionale schilder-, timmer-, metsel- en straatmakerwedstrijden 2018 voor vmbo-leerlingen werden op 27, 28 en 29 maart gehouden in Mierlo. De wedstrijden voor Regio Zuid- en Oost-Brabant werden georganiseerd door het samenwerkingsverband voor bouwopleidingen, Bouw Infra Mensen Mierlo i.s.m. de Schildersvakopleiding Peelland te Mierlo.

Acht regionale VMBO-scholen vaardigden samen 38 leerlingen af. De 6 schilders, 11 timmermannen, 13 metselaars en 8 straatmakers in spé zijn intensief bezig geweest aan de mooie opdrachten. Leerlingen van de volgende VMBO scholen deden mee: Commanderij College, Hub van Doorne College, Kempenhorst College, Pius X College, Sondervick College, Vakcollege Eindhoven, Vakcollege Helmond en Varendonck College.

De deskundige jury, bestaande uit vakmensen uit de bouw en infra, zijn elke dag aanwezig geweest om de leerlingen te begeleiden en te beoordelen. Na uitvoerig beraad hebben zij de uitslag bepaald. Donderdagavond werden onder grote belangstelling van zowel ouders als leerlingen, bedrijven en docenten op feestelijke wijze de wisseltrofeeën uitgereikt.

Bij het metselen ging de wisseltrofee naar: Kevin van Bree uit Deurne, leerling van het Hub van Doorne College uit Deurne. De tweede prijs was voor Siem van de Berg uit Mariahout, leerling van het Commanderij College uit Gemert. De derde prijs ging naar Luuk Appels uit Hoogeloon, leerling van het Pius X College te Bladel.

Voor meer informatie over de opleidingen kun je contact opnemen met Bouw Infra mensen Mierlo of de Schildersvakopleiding Peelland, Goorsedijk 6 in Mierlo. Telefoonnummer 0492-665505, e-mail info@bouwinframensen-mierlo.nl / www.bouwinframensen-mierlo.nl.