Afbeelding
Foto: Daphne van Leuken
FOTO'S

Plezant logeren in Lieshout

Algemeen Fotoseries

Lieshout - Logeerhuis Plezant in Lieshout hield zaterdag 7 april een open dag. Vooraf had DeMooiLaarbeekKrant een ontmoeting met Barbara Wetsteijn, logeerhuiscoördinator. Plezant is gevestigd in Zorgboogcentrum Franciscushof in Lieshout en heeft een regionale functie.

Logeerhuis
"Mensen met een lichte vorm van dementie, of een vermoeden daarvan, kunnen hier logeren", zegt Barbara. "Tijdelijk", voegt ze er aan toe. "Van enkele dagen tot enkele weken. Dat geeft een overbelaste mantelzorger even ruimte om op adem te komen, te ontspannen, even iets anders te doen. Logeerhuis Plezant heeft zeven kamers, om mensen met dementie veilig en 'plezant' op te vangen."

Het aantal mensen met een vorm van dementie wordt steeds groter. Dank zij de tomeloze en liefdevolle inzet van mantelzorgers, kunnen deze mensen langer thuis blijven wonen. De taak van mantelzorgers is loodzwaar. Ze kunnen te maken krijgen met een totaal veranderde huisgenoot. In sommige gevallen kan dat zelfs leiden tot onderling wantrouwen en zelfs agressie. Geen mens houdt dat vierentwintig uur per dag vol.

Lees meer in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 12 april.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding