Een indrukwekkend eerbetoon bij WAC Beek en Donk aan Peter Otten Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Mooi eerbetoon bij WAC Beek en Donk

Algemeen Sport

Beek en Donk - Een zeer enerverend zaalvoetbalavondje bij het WAC afgelopen donderdag. Nu de beslissende fase van de competitie nabij is, wordt er op het scherpst van de snede gestreden voor elk punt, zo ook in de speelronde van 5 april.

De avond opende met een mooi eerbetoon aan de kortgeleden overleden Peter Otten, speler van BrabantTent. Zijn team maakte haar eerste minuten na het verschrikkelijke moment 3 weken geleden. Nadat voorzitter E. van Heijnsbergen het in memoriam had voorgedragen vond er een indrukwekkende minuut stilte plaats. In het bijzijn van de ouders van Peter werd er vervolgens afgetrapt en rolde het leder wederom.

De voorsprong na 4 minuten via de voet van goede vriend R. Dankers was een prachtig gebaar aan Peter om vervolgens geheel in stijl van BrabantTent even snel de voorsprong weg te geven en tegen een 3-1 achterstand aan te kijken. Uiteindelijk wist Meulensteen, de tegenstander van deze avond het zuinigst om te gaan met de verkregen kansen. Zij wonnen met 7-6. J. van der Putten was scherp aan Meulensteen-zijde met 4 doelpunten. J.Krol eerde zijn overleden kameraad met een hattrick.

Runner-up DK Garagebedrijf en Rijwielhandel van de Berg, vlak achter DK geklasseerd als 3e, maakte er een heuse strijd van wie zich als voornaamste uitdager van koploper Hurkmans mag gaan opwerpen in het slot van de competitie. Een intens duel met emotie over en weer eindigde in het voordeel van DK, nadat het er hard voor had moeten werken. De Rijwielhandel nam de voorsprong via R. Engels die later in dit duel ook voor de gelijkmaker tekende. Met een 2-2 leek dit evenwichtig duel geen winnaar te krijgen, totdat P. Scheepers anders besliste en DK naar de overwinning schoot: 3-2. Belangrijke punten zo bleek een duel later.

Daarin wist FC van de Burgt de koploper Hurkmans Plaatwerk te trakteren op een nederlaag. Na een kwartiertje aftasten schoot D. Repkes de ploeg in vorm op 1-0. Na die openingstreffer sloeg er geen maat op FC van de Burgt en liepen ze uit naar 4-0! Hurkmans rechtte kortstondig de rug en kwam naderbij, maar bij de 4-2 was het afgelopen met het verzet. D. Repkes joeg nogmaals de bal tegen de touwen, waarna het slotakkoord voor K. van Geffen was. FC van de Burgt versloeg Hurkmans met 6-2.

In de A-klasse behaalde 1.FC Geerts een prima punt tegen Aben & Slag Advocaten. Deze klassieker was ditmaal een draak van een partij, waarbij vooral de doelman van Aben & Slag zichzelf wist te onderscheiden. Door twee doelpunten van zijn teammakker T. Kuypers leidde de promovendus na 20 minuten met 2-0. 1.FC Geerts bleef aanhouden en 'won' daardoor ook. Weliswaar geen 3 punten, maar uiteindelijk wel één punt, doordat B. Kluytmans vlak voor het einde van dit duel de gelijkmaker produceerde: 2-2.

Het laatste duel van de avond was er eentje om je vingers bij af te likken. Koploper Heesakkers Administratie & Advieskantoor nam het op tegen Café-Zaal de Tapperij. De huidige koploper, Heesakkers, kon bij winst een voorschot op de titel nemen. Wist De Tapperij te winnen, dan naderden zij Heesakkers tot op 3 punten. Erop of eronder dus voor de huidig kampioen. De achterstand na 10 minuten deed daar geen goed aan. Het schudde De Tapperij wel wakker, want 8 minuten later was de gewilde voorsprong daar. In een scherp potje wist D. van Rossum de stand met nog 10 minuten op de klok gelijk te trekken. Een puntendeling hing in het verschiet tot het moment dat R. Slaets met nog 30 secondes op de klok de winst voor Heesakkers beklonk. Een titel voor hen ligt nu in het vooruitzicht bij winst in het laatste duel.