Siem van de Berg
Siem van de Berg

Siem van den Berg naar NK Metselen in Friesland

Algemeen Onderwijs

Mariahout - Siem van den Berg (15) uit Mariahout en leerling van het Commanderij College is een van de twaalf finalisten bij het Nederlands Kampioenschap Metselen. Hij doet mee aan de finale op 11, 12 en 13 april en maakt kans op de titel van beste metseltalent van 2018, met als hoofdprijs: de felbegeerde 'Zilveren Troffel'.

De finale vindt plaats in Grou (Friesland). Op woensdag 11 april wordt om 08.30 uur gestart met een officiële opening. Om ongeveer 09.00 uur begint Siem met metselen. Ter plaatse krijgt hij de tekeningen van het finalewerkstuk. De jury licht de tekeningen en het werkstuk toe voorafgaand aan de start. De jury beoordeelt uiteindelijk ook zijn werk. Naast de technische aspecten wordt Siem ook beoordeeld op beroepsuitstraling en werkplekverzorging. Vrijdag 13 april rond het middaguur moet hij klaar zijn met zijn werkstuk. Om 14.30 uur start het officiële middagprogramma en vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaar ontvangt dan de Zilveren Troffel, een wisseltrofee, uit handen van Burgemeester Ferd Crone.

Siem wist zich te kwalificeren tijdens deelname aan de regionale metselwedstrijd Bouw Infra Mensen in Mierlo. Ook vijf andere leerlingen van het Commanderij College vielen tijdens die vakwedstrijd in de prijzen. Zo behaalde Jorg Bevers de eerste prijs bij de timmerwedstrijd. Ook leerlingen Sander van Osch, Remco Verlijsdonk, Sam Kanters en Maik Kanters eindigden in de top 3 bij de regionale schilder-, timmer-, metsel- en straatmakerwedstrijden.

Het Commanderij College wenst Siem heel veel succes tijdens de wedstrijd! Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.metselwedstrijden.nl.