Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Koningsdag in Mariahout… CreaFitLala

Algemeen Evenementen

Mariahout – Nu de maand april is aangebroken komt Koningsdag 2018 steeds dichterbij. Daarmee neemt ook de nieuwsgierigheid van de Mariahoutse kinderen toe, want wat staat er voor Koningsdag 2018 op het programma?

Na een geslaagde Koningsdag, vorig jaar in het Buurthuis, vindt Koningsdag dit jaar ook weer plaats in en rondom het Buurthuis in Mariahout. Tussen 11.00 en 11.30 uur kunnen de kinderen zich inschrijven waarna Koningsdag om 11.30 uur zoals altijd feestelijk geopend wordt worden met harmonie St. Caecilia en een vendelgroet van gilde St. Servatius.

Daarna wordt er een versierde fietsenoptocht gehouden door de kern van Mariahout met muzikale omlijsting van de harmonie. Dus kinderen uit Mariahout, ga op zoek naar de mooiste en origineelste oranjeversieringen en laat je creativiteit de vrije loop om van je fiets een spetterende Koningsdagfiets te maken! Ook kinderen die nog niet op de basisschool zitten zijn van harte welkom om deel te nemen aan de versierde fietsenoptocht. Natuurlijk wordt de eigenaar of eigenaresse van de mooiste versierde fiets in het zonnetje gezet!

Na deze extra feestelijke opening kunnen de kinderen van de basisschool hun sportieve en creatieve talenten laten zien. In samenwerking met creatief met aARTs en Laarbeek Actief belooft het een afwisselende dag te worden waardoor iedereen na afloop weer helemaal creafit is! Voor de jongste kinderen die nog niet op de basisschool zitten zijn er na de versierde fietsenoptocht ook verschillende activiteiten zoals een luchtkussen en schminken. En zoals elk jaar kan iedereen weer genieten van een heerlijke pannenkoek en kan er bij mooi weer worden genoten van een drankje op het terras.