De beginnersgroep
De beginnersgroep

Doelgericht trainen voor de eerste 'Bavaria Kings en Queensrun'

Sport Evenementen

Lieshout – Nog twee keer trainen op maandagavond en dan is het ein-de-lijk Koningsdag! De dag van de eerste 'Bavaria Kings en Queensrun' door het centrum van Lieshout. De beginnersgroep van Runnersclub Lieshout, die na carnaval gestart is, kan dan haar kunstje showen. Nu alleen bedenken hoeveel rondjes er precies gelopen zullen worden. DeMooiLaarbeekKrant rent mee. Jij ook?

"Doel: een half uur hardlopen"
Trainer John Pennings ziet het helemaal zitten met de beginnersgroep. Hij vertelt: "Er zijn echt goede vorderingen gemaakt in de afgelopen weken. In de laatste trainingen leg ik het accent op de duurloop. Dat betekent een half uur hardlopen, zonder tussendoor te wandelen. Dan kan iedereen straks sowieso 5 kilometer rennen."

Bikkel(s) in Mariahout
Al dribbelend gaat de groep op pad naar Mariahout. Onderweg wordt er eerst gewerkt aan de warming-up: 'Rek, strek, maak los" en is het tijd voor een fotootje. Vervolgens gaat de groep in colonne richting de trimbaan. De groep valt zo nu en dan uiteen en zeker als de trainer het eerste doel – de trimbaan - verlegt naar een volgend doel. Dan is het toch schakelen. Bij de straatnaam 'Bikkel' is er uiteraard een tweede fotomoment. Iedere loopster voelt zich immers aangesproken en het blijft bikkelen. Aan het einde van de rit, terug bij de club, heeft iedereen ruim 7 kilometer op de teller staan. Een beetje rekenaar weet dat er dan misschien wel 3 rondjes van 2,5 kilometer inzitten op Koningsdag.

Hé sportieveling, schrijf je nu in!
Het wordt tijd om je te gaan inschrijven voor deze mooie uitdaging. En kun je wel wat aanmoediging gebruiken tijdens de Kings en Queensrun? Schrijf je dan in voor 22 april, dan prijkt jouw naam zelfs op het startnummer. Dat loopt lekker met al dat publiek langs de lijn. Verder staat er op de Facebookpagina van de Bavaria Kings en Queensrun goed nieuws. Jeugdige deelnemers (tot en met 16 jaar) aan de Kings en Queensrun betalen namelijk €5,00 inschrijfgeld. Zo kan het hele gezin mee rennen!

Inschrijven en overige informatie, ook over de prinsen en prinsessenrun, vind je op www.kingsqueensrun.nl

Afbeelding
Afbeelding