Mooie opbrengst Vastenactie

Algemeen Algemeen

Laarbeek - In De Goede Week is er in Aarle-Rixtel een huis-aan-huis collecte geweest, voor project in Zambia: de zusters van de Heilige Harten van Jezus en Maria de levensomstandigheden van de mensen verbeteren en hen een toekomst geven. Zij zijn de bewoners uit Aarle-Rixtel zeer dankbaar voor hun bijdrage, een totaalbedrag van €2.224,18.

Een grote dank voor de communicantengroep uit Aarle-Rixtel die hebben gelopen voor hen, de vele spaardoosjes gevuld zijn door de kinderen. Super dank voor de jeugd. In andere kerkdorpen; Beek en donk, Lieshout, Mariahout is er in totaal €226,65 opgehaald. Dank namens de werkgroep M.O.V. Aarle-Rixtel.

Het Zambia project
In het gebied, dat erg arm is (de mensen verdienen ongeveer €2,00 per dag) wonen veel mensen waarvan een van de ouders overleden is aan Aids. Hiv/Aids is op zich geen dodelijke ziekte meer als men de nodige medicijnen gebruikt en kan kopen. Veel mensen kunnen dat niet en zij komen dus vaak wel te overlijden. Waardoor hun kinderen zonder vader en/of moeder komen te zitten.

De zusters willen deze mensen ondersteunen, met voorlichting, een ambacht leren, hulp bij het opstarten van een eigen bedrijfje, etc. Maar ook de zorg voor de zieken is een belangrijk aandachtspunt. De zusters gaan waar anderen niet gaan, en zij willen daardoor laten zien dat alle mensen de moeite waard zijn om hulp te krijgen. Veel vrijwilligers uit de dorpen volgen hun voorbeeld waardoor veel zieken de broodnodige steun krijgen.

Heeft u hen misgelopen, dan kunt u altijd nog overmaken op NL26RABO0166160393 t.n.v. STG MOV inzake project Zambia.