Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 1374ce
Foto: www.112nieuwsonline.nl
Gemeente

Drugspand Mariahout zes maanden gesloten

Mariahout - Een pand aan de Mariastraat in Mariahout is maandag 9 april verzegeld en voor zes maanden gesloten. In het pand zijn maar liefst 1424 hennepplanten aangetroffen.

Dit was reden voor burgemeester Frank van der Meijden om het pand te sluiten voor een periode van zes maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid. Bij woningen is de sluiting gebruikelijk drie maanden. Omdat het nu niet een woning maar een horecabedrijf betreft, is de opgelegde sluitingstermijn zes maanden.

Burgemeester Frank van der Meijden: "De omvang van deze partij hennepplanten is aanzienlijk. We blijven dit soort praktijken tegenkomen en zolang ze er zijn, blijven wij er achteraan zitten. Klein of groot, dat maakt niet uit: bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal. Ik blijf een oproep richten aan onze inwoners: meld vreemde of verdachte zaken bij de politie. Door meer ogen en oren, wordt de pakkans aanmerkelijk vergroot."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>