Afbeelding

Er wordt weer graan gemalen op molen de Leest

Algemeen Algemeen

Lieshout - Na de restauratie van molen de Leest in 1976 is er maar af en toe nog graan gemalen, soms voor de bakker, soms voor veevoer. In de afgelopen jaren is het malen op een paar honderd kilo per jaar na eigenlijk volkomen stil komen liggen.

Daar komt nu verandering in, op de Leest wordt vanaf deze week gedaan waar de molen ooit voor is gebouwd: graan malen voor veevoer. Als er voldoende wind is, dan zijn de molenaars daar wekelijks weer druk mee bezig. Dit is mogelijk geworden omdat voerspecialist Fransen Gerrits uit Erp de molen van graan wil voorzien, en daar worden de molenaars vrolijk van. Het graan wordt in Erp opgehaald en het meel wordt daar weer teruggebracht. Tot nu was de molen op zich al een interessante machine om eens te komen bekijken, maar een machine in gebruik is natuurlijk nog interessanter!

Iedereen die wil komen kijken is op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur van harte welkom op molen de Leest in Lieshout. Of er dan gemalen wordt? Voorwaarde is natuurlijk een lekker windje, vanaf windkracht 3 kunnen de molenaars prima vooruit.