Eindelijk weer winst Sparta'25

Beek en Donk - Op de zonnige zondagmiddag wist Sparta'25, de nummer vier in de ranglijst, te winnen met 2-3 tegen Stormvogels'28 uit Siebengewald. Sparta had deze overwinning hard nodig na onnodige puntenverlies de laatste wedstrijden, en het dieptepunt, de 4-1 nederlaag vorige week donderdag in Gennep. Stormvogels'28 toonde deze wedstrijd veel veerkracht door een 0-1 achterstand na rust om te zetten in een 2-1 voorsprong, maar uiteindelijk was het Sparta'25 dat met de volle buit huiswaarts keerde.

In het begin van de wedstrijd wisten beide teams nauwelijks gevaarlijke kansen te creëren en speelde het spel zich veelal op het middenveld af. Het was Bob Klaassen die Sparta in de 22e minuut met een fraai afstandsschot op voorsprong zette. Na deze treffer schakelde Stormvogels'28 er een tandje bij en dat leidde in de 36e minuut tot de gelijkmaker. Met deze stand gingen beide ploegen rusten, waarbij opgemerkt dient te worden dat Stormvogels'28 op dat moment al alle drie haar wissels had verbruikt.

De thuisploeg kwam goed de rust uit. Sparta wederom zeer zwak, wat een trend lijkt te zijn. Stormvogels kreeg in de 57e minuut een penalty, nadat de spits onreglementair in de 16 meter onderuit werd gehaald. De 2-1 werd koeltjes binnengeschoten. Het scenario van afgelopen weken leek zich weer te herhalen. Een lamgeslagen Sparta dat zonder beleving de wedstrijd zou vervolgen. Maar uit de aftrap lag een minuut later de bal aan de andere kant ook op de stip. Scheidsrechter Prick bestrafte een lichte duw tijdens een corner met een penalty voor Sparta'25. Deze werd op knappe wijze door de doelman gekeerd, maar tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal vanwege te vroeg uitkomen opnieuw op de stip. Ditmaal werd de penalty wel binnen geschoten: 2-2. De gelijkmaker bleek een behoorlijke klap voor de oranjehemden uit Siebengewald, die in de 65e minuut vervolgens ook op 2-3 achterstand kwamen door een doelpunt van Rick van Heijnsbergen. Stormvogels'28 probeerde hierna met veel strijd alsnog de gelijkmaker te forceren en Sparta stond met de rug tegen de muur, maar na 90 minuten kon Sparta eindelijk weer eens de drie punten mee naar Beek en Donk nemen.

Sparta'25 staat nu derde met drie punten achter en een wedstrijd minder. Het kampioenschap is nog binnen handbereik. Het is pas eind mei wanneer de kampioen bekend wordt, vier ploegen maken nog kans.

Komende zondag speelt Sparta'25 thuis tegen Excellent. De club gaat er vanuit dat het team beseft dat het kampioenschap nog steeds gehaald kan worden. Kom dus allen eerst genieten van de wedstrijd van Sparta'25 en daarna van de topper PSV-AJAX.