Doelman Rick v.d. Heuvel (vv Mariahout) is kansloos op een kopbal van René de Vries (ASV'33) Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV'33 toont veerkracht en verslaat vv Mariahout

Aarle-Rixtel - Na een spannende wedstrijd kon ASV'33 weer eens een overwinning bijschrijven. De derby tegen Mariahout werd zondag 8 april op eigen terrein met 4-2 gewonnen.

ASV'33 begon fel aan de wedstrijd, wat in de derde minuut al succes opleverde. Een vrije trap van Thomas Fritsen werd door Rene de Vries met het hoofd afgerond. Even later was Thijs van Uden bijna succesvol. Na een snelle aanval over links kapte hij zijn tegenstander uit en schoot rakelings naast het doel. Na 25 minuten moest Michiel van der Steen het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Erwin van Dijk, waarna ASV'33 overschakelde van 4-3-3 naar 4-4-2. Het spel ging over en weer en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Na een half uur was er een snelle uitbraak van Mariahout, waarbij de bal diep werd gespeeld. Keeper Martijn Verbakel was echter attent en trapte de bal, voor de aanstormende speler van Mariahout, over de zijlijn. De laatste doelkans voor de rust was weer voor ASV'33. Een voorzet van Erwin van Dijk werd door Thijs van Uden net overgeschoten.

Na de rust was Mariahout duidelijk sterker en ontstonden er enkele hachelijke situaties in het doelgebied van ASV'33. Het was wachten op de treffer van Mariahout en die viel in de 55e minuut. Na een aanval door het midden werd de bal diep gespeeld op Coen van Eijndhoven, die beheerst afrondde. Mariahout bleef aandringen, maar toch kreeg ASV'33 een goede kans. Pim Dubois schoot de bal, buiten bereik van keeper Rick van den Heuvel, rakelings naast de paal. In de 69e minuut werd aarzelend optreden in de defensie van ASV'33 resoluut afgestraft. Mariahout profiteerde optimaal door een doelpunt van Danny van de Laar en pakte hiermee een 1-2 voorsprong.

Vijf minuten later was het echter al weer gelijk. Uit een corner van Thomas Fritsen kopte de net ingevallen Ronnie Heymans raak: 2-2. Hij was, vanwege griep op de bank begonnen, en scoorde met zijn eerste balcontact. Enkele minuten later nam ASV'33 zelfs weer de leiding. Een voorzet van Pim Dubois werd door Rene de Vries, die hoog boven iedereen uit torende, met het hoofd afgerond. Vijf minuten later zorgde Rene de Vries met zijn derde doelpunt voor de bevrijdende 4-2. De bal werd door Pim Dubois op het middenveld onderschept en direct doorgespeeld. Rene de Vries kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal beheerst in het doel. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kon ASV'33 drie punten bijschrijven.

Mede door het gelijkspel van Essche Boys en nederlagen van de andere concurrenten (MVC, Keldonk en ELI) deed ASV'33 op deze zonnige dag prima zaken. Donderdagavond speelt ASV'33 de inhaalwedstrijd in en tegen Acht. Zondag volgt de thuiswedstrijd tegen Boxtel. vv Mariahout speelt zondag een thuiswedstrijd tegen SBC, de nummer 2 op de ranglijst.

Opstellingen:
ASV'33: Martijn Verbakel; Robbert Mol, Pim van den Tillaart, Jordy Kuijpers, Bart Wilms; Pim Dubois, Rene de Vries, Mark Smits (Peer van de Kerkhof); Thijs van Uden (Ronnie Heymans), Thomas Fritsen, Michiel van der Steen (Erwin van Dijk)

vv Mariahout: Rick van den Heuvel, Kevin Ketelaars, Rob Wagemans, Huib van Zutphen, Serge van Hout, Geert van Doorn, Michel Leenders, Danny van de Laar (Stijn van de Bogaard), Tim Barten, Dennis Veldpaus, Coen van Eijndhoven.