Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Succesvol sponsordiner Runningteam Laarbeek

Algemeen Algemeen

Lieshout - Met 60 deelnemers aan het sponsordiner voor het Runningteam Laarbeek is de zaal bij het Bavaria Brouwerijcafé goed gevuld, en wordt de kas voor het team aardig gespekt. Voorzitter Jan Dekkers staat bij de ingang om iedereen welkom te heten en te bedanken voor de deelname. Er heerst een ontspannen sfeer die door de klanken van salonorkest Prelude nog wordt versterkt.

De gasten worden verwelkomd met een glaasje bubbels. Het diner wordt omlijst met de nodige bijbehorende wijnen, en later op de avond een optreden van DèVèltOp. Terwijl de gasten kennismaken met hun tafelgenoten, krijgt DeMooiLaarbeekKrant nog even de gelegenheid om met voorzitter Jan Dekkers en teamcaptain Mies van Berlo te praten.

Hoe is het ontstaan dat Runnersclub Laarbeek de Roparun doet?
"Nou..", twijfelt Jan Dekkers, "dat moet je eigenlijk aan Mies vragen die weet dat het beste. Hij deed namelijk al eerder mee met een team in Helmond". "Ja", vult Mies aan. "Toen ze in Helmond stopten, vond ik het jammer. Het was en is een geweldige wedstrijd om aan mee te doen. Het ging toen nog niet eens om het doel maar om het meedoen. Eigenlijk was de bedoeling om in 2007 bij het 10-jarig bestaan van Laarbeek een team op de been te hebben die mee konden doen. Dat lukte toen niet, het jaar erna in 2008 uiteindelijk wel."

Wat is het verschil met meedoen aan Alpe d'HuZes?
"Het grootste verschil is, dat bij Alpe d'HuZes de hele opbrengst naar het KWF gaat, en dat vinden wij jammer. De opbrengst van de Roparun gaat volledig naar palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Elk jaar doen wij aanvragen met begrotingen en onderbouwingen, die ook telkens gehonoreerd worden. Zo is er een nieuwe badkamer en stoelen voor de hospice in Bakel gekomen. Ook dit jaar onderbouwen wij aanvragen in onze eigen regio. Het zien dat die gerealiseerd worden is een extra motivatie om mee te doen." Mies vertelt: "In 2008 kwam ik voor het eerst bij het kantoor van de Roparun in Rotterdam, en dat was op het haventerrein in een garagebox. Daar zitten ze nog steeds, dus het meeste geld gaat naar alle projecten die door de verschillende teams worden ondersteund."

"De belangrijkste ingrediënten om voor de elfde keer succesvol mee te kunnen doen zit in de kracht van het team", aldus Jan Dekkers. "Dat betekent: gezelligheid mag, motivatie moet en bovenal teamgeest. Die drie dagen ben je continu met elkaar op pad en dat kan alleen als je een geolied team bent. En dat zijn wij zonder twijfel na al die jaren."