Niels den Bol probeert de bal te veroveren. Op de achtergrond kijkt Patrick Swinkels toe

Fortuinlijke winst ELI

Lieshout - In de belangrijke uitwedstrijd tegen Keldonk, vorige week donderdag, heeft ELI 3 kostbare punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Door de fortuinlijke 1-2 winst is de voorsprong op een van de directe concurrenten Keldonk gegroeid naar 6 punten.

De blauwwitten gingen het best van start met een schot van Bram Donkers. Een minuut later had ELI de pech, dat een fraai afstandsschot van Aaron Hurkx tegen de kruising belandde en in de rebound Ruben van Hoof de bal rakelings over schoot. Na een kwartier nam het feller spelende Keldonk het heft in handen. In de 18e minuut schoot de behendige Yahiaoui de bal uit een vrije trap nog tegen de lat, maar een minuut later was het toch raak. Van de Broek prikte van dichtbij raak, 1-0. Met deze stand kwamen beide ploegen virtueel op eenzelfde aantal punten. Nadat ELI enkele keren gevaarlijk voor het vijandelijke doel was geweest ontsnapte het team van Theo Donkers in de 32e minuut aan een grotere achterstand. Zowel Lex Hollanders als Niels den Bol konden een bal nog op de doellijn wegkoppen achter de geslagen doelman Bjorn Mezenberg. Kort voor rust bewees de ELI-goalie zijn klasse bij een venijnig schot van Yahiaoui.

Ook direct na rust wist hij de geplaatste bal van Yahiaoui onschadelijk te maken. Keldonk was in deze fase de betere ploeg al was Aaron Hurkx met een kopbal dichtbij de gelijkmaker. De wedstrijd kantelde na een uur toen de Keldonkse spits met rood (2x geel) het veld moest verlaten. ELI kreeg nu een veldoverwicht, maar kon aanvankelijk toch nauwelijks een goedlopende aanval opzetten. In de 71e minuut viel dan toch de belangrijke gelijkmaker. Het was de behendige Ruben van Hoof, die in het beruchte gebied ten val werd gebracht. De toegekende strafschop werd onberispelijk door Bram Donkers benut, 1-1. Hierna ging ELI op zoek naar nog een treffer, maar zonder echte overtuiging. In de 88e minuut viel die zo belangrijke tweede treffer toch nog. Aaron Hurkx ontfermde zich over de bal toen ELI. Zijn schot kwam terug van de Keldonkse muur, maar in 2e instantie schoot hij de bal snoeihard laag via de paal in het doel, 1-2.

Vandaag, 19 april, speelt ELI de uitwedstrijd tegen Bavos, waarna ELI zondag op het eigen sportpark tegen datzelfde Bavos aantreedt.

Opstelling ELI: Bjorn Mezenberg, Stan Kastelijn (Randy van der Groef), Lex Hollanders, Bas Hollanders, Patrick Swinkels, Aaron Hurkx, Roel van Mook, Niels den Bol (Frank van Berlo), Ruben van Hoof, Bram Donkers en Roel Donkers (Harm Hazenveld).