BCL-H1/BouwCenter Swinkels (op voorgrond) in actie tijdens de verloren slotwedstrijd tegen BV Mash
BCL-H1/BouwCenter Swinkels (op voorgrond) in actie tijdens de verloren slotwedstrijd tegen BV Mash

Herenteam BCL geen Brabants kampioen

Sportnieuws Sport

Lieshout - Ondanks verwoede pogingen om de wedstrijd te keren is BCL-H1/BouwCenter Swinkels er niet in geslaagd om de titel 'Kampioen van de regio Brabant' binnen te slepen. In de slotwedstrijd tegen het eerste herenteam van BV Mash werden in de driesetters nét te veel punten verspeeld, waardoor de titel dit seizoen naar de opponent uit Geertruidenberg gaat.

Griep
De wedstrijd begon al direct in mineur. Ruud van Vijfeijken bleek onvoldoende hersteld te zijn van zijn griep en kon niet deelnemen aan de wedstrijd. Een significante aderlating voor BCL-H1/BouwCenter Swinkels. Ook Wouter van Vijfeijken bleek niet helemaal fit te zijn. Hij had nog naweeën van zijn inspanningen op de dag er voor. Kortom: BCl-H1/BouwCenter Swinkels begon behoorlijk gehandicapt aan de slotwedstrijd. Het siert het team overigens wél dat ze deze situatie niet als excuus willen aanwenden voor het feit dat het nét niet allemaal liep.

Dubbelpartijen
In de startende dubbelpartijen was al duidelijk dat Wouter van Vijfeijken zijn normale niveau niet zou halen. Samen met Bert Manders vormt hij normaal een wel haast "onverslaanbaar" koppel: deze keer verloren de beide heren met 17-21 en 11-21 van de overigens érg sterke tegenstanders uit Geertruidenberg. Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers deden het beter: zij wonnen met slim spel hun dubbelpartij met 21-8 en 21-16, waardoor het tóch 1-1 werd.

Slimme zet
In de singlepartijen ging het niet goed. Met een slimme zet probeerde het team de eerste herenpartij weg te geven (Jeroen van der Heiden verloor met 9-21 en 7-21 die partij) om zo het gemis van Ruud van Vijfeijken op te vangen. Tweede heer Wouter van Vijfeijken had echter de pech dat hij het nét niet kon afmaken. Na een 22-20 en 19-21 moest hij de derde set met 21-23 aan tegenstander Arno Waesberghe laten. Een onverwachte tegenvaller. Derde heer Bert Manders deed het prima. Met 21-10 en 21-18 maakte hij snel duidelijk dat hij de beste was. Vierde heer Laurence Roijackers won de eerste set nog met 21-16. Daarna lukte het hem niet meer en verloor hij met 17-21 en 18-21 de laatste singlepartij waardoor de tussenstand naar 2-4 ging.

Driesetters
BCL-H1/BouwCenter Swinkels richtte zich in de laatste twee dubbelpartijen nóg een keer op. In beide dubbelpartijen knokten de Lieshoutse badmintonners zich naar een beslissende derde set. Helaas. Nét als in de eerder-bereikte-derde-sets-in-de-singles werden hier ook de beide dubbelpartijen verloren. Voor de derde en de vierde keer verloren de Lieshoutse badmintonners een derde set, waardoor de einduitslag van 2-6 op de borden kwam.