Afbeelding

OranjeFestival klaar voor 2 dagen feest

Algemeen Evenementen

Beek en Donk – De organisatie van het OranjeFestival is klaar voor een 2 dagen durend verjaardagsfeestje ter ere van Koning Willem Alexander. De party begint op donderdag 26 april om 20.00 uur met OranjeFestival Koningsnacht. De feestelijkheden op- en rond belevingsplein het Heuvelplein worden vervolgens voortgezet op Koningsdag 27 april vanaf 10.30 uur.

Veel muzikale optredens van bands, artiesten, dj's, harmonie O&U, het Sint Antoniusgilde en dansgroepen zorgen voor de nodige sfeer. Snuffelen tussen de aangeboden spullen tijdens de vrijmarkt, lekker eten bij de diverse foodstands, en gebruik maken van koopjes bij ondernemers zijn andere mogelijkheden tot vermaak. Voor de jeugd zijn er allerlei grote- en kleine speelmogelijkheden. Autoliefhebbers kunnen zich vergapen aan jeeps en rallywagens.

De negenkoppige Party Coverband 'Mag Het Wat Zachter' en de bekende 'Foute Vinylshow' vullen de muzikale Koningsnacht. Tribute acts als: Joe Cocker, Anouk en Tina Turner, coverband 'Blush' en Dj Bon Jaski vullen non-stop het podium tijdens Koningsdag. DéDé Dance en Tati's Dance Agency verzorgen afzonderlijk van elkaar dansacts.

Voor de jeugd is er o.a.: een ballonnenclown, een levensgrote 'opblaas goal', het spel 'mega 4 op een rij', een luchtkussen, echte elektrische kinderauto's, en een levensgrote 'Klim- en Klautervulkaan'. Ook kunnen kinderen meedoen aan een wedstrijd voor versierde fietsen, bolderkarren en andere vervoersmiddelen. Beide dagen wordt er geen entree gevraagd. Aanmelden voor de vrijmarkt (grondplaatsen) kan gratis door een e-mail te sturen naar: oranjefestival@outlook.com.

Sponsoren
Het OranjeFestival kan niet zonder sponsoren. Het evenement is dan ook mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Laarbeek (bijdrage van €5000,00). Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs heeft gezorgd voor eenduidige uitstraling van de organisatie door hen te voorzien van passende kleding. Andere belangrijke sponsoren zijn: Bouwcoördinatie Richard de Beer, Van de Graft accountants & belastingadviseurs, Dorpsraad Beek en Donk, Gemeente Laarbeek (jaarlijkse subsidie), Van Thiel & Van Rooij Notariaat, Hoffmann Groep, en SDK Koudetechniek (beschikbaarstelling koelingen). Het grootste deel van de kosten wordt gedragen door de gezamenlijke organisatie: Café Thuis, Café v.d. Burgt, Café de Tapperij en de stichting Color Fun.