De zeldzame watersnip
De zeldzame watersnip Foto: Leo van den Heuvel

Vogelwandeling in de Biezen

Algemeen Natuur

Laarbeek - De tweede vogelwandeling van de vogelwerkgroep van het IVN Laarbeek de Ortolaan start op zondag 22 april om 8.00 uur.

De wandeling begint bij de weg die zich bevindt voor het adres de Biezen 5, dat is vanaf Beek en Donk gezien over de Peeldijk/Biezen via het missieklooster en dan bij het gebied de Biezen aangekomen is het bij de kruising niet naar rechts richting boswachterswoning, maar naar links, waar al heel snel de boerderij de Biezen 5 staat, en daar bij dat huis zal de wandeling vertrekken.

Vanuit hier kan men in verschillende richtingen vertrekken. Er is een mogelijkheid om in noordelijke richting te gaan naar de grensgebieden van Laarbeek en Gemert. Hier is vaak heel veel te zien. Beflijster, gele kwikstaart, roodborsttapuit, wielewaal, boompieper, fitis, geelgors en wulp behoren rond deze tijd tot de mogelijkheden. Behalve in noordelijke kan men ook in zuidelijke richting wandelen naar de omgeving van de boswachterswoning. Via nieuwe paden kan men diep de Biezen in. Ook hier staan de gevarieerdheid van het landschap en het beheer van Staatsbosbeheer borg voor een rijk gevarieerde natuur. Zeldzaamheden als de houtsnip, de fluiter en de sprinkhaanzanger zijn hier soms te spotten. De omgeving van de Biezen staat borg voor een rijke natuur. Hier zijn meerdere wandelingen te maken, waaruit de organisatie deze ochtend een keuze moet maken. Dichtbij ligt eco-tourist farm de Biezen, die in de loop der tijd verschillende impulsen heeft gegeven voor handhaving en uitbreiding van de natuur in deze omgeving. Er is ook een mogelijkheid via de Snelle Loop in de buurt van deze ecologische camping te wandelen. De wandeling in de Biezen begint om 8.00 uur duurt tot ongeveer 10.00 uur. De bijgaande foto van Leo van den Heuvel laat de zeldzame watersnip zien. Ook die behoort in de Biezen tot de mogelijkheden.