Gemengd a-capellakoor Marcanto
Gemengd a-capellakoor Marcanto

Lenteconcert met Marcanto en gasten

Algemeen Muziek

Mariahout - Marcanto uit Mariahout houdt op 22 april een lenteconcert in het Buurthuis. Behalve Marcanto treden nog drie andere groepen op die hun sporen hebben verdiend op hun eigen muzikale terrein. Het belooft een afwisselende muzikale middag te worden. Iedereen is welkom.

Gemengd a-capellakoor Marcanto uit Mariahout werd in 1995 opgericht door Albert van den Bogaard senior. Bij de oprichting bestond het koor uit 40 leden. De eerste dirigent was Dora van Deursen. Vol begeestering heeft zij het koor de beginselen van het zingen bijgebracht. Op dit moment staat het koor sinds bijna 6 jaar onder leiding van Martin Prick. Het repertoire is erg breed met een accent op gemakkelijk in het gehoor liggende liederen. Op zondag 22 april organiseert het koor een gezellig lenteconcert in het Buurthuis in Mariahout. De deelnemende koren zijn behalve Marcanto; 'Liederentafel Mariahout', Kamerkoor 'Cantique' uit Aarle-Rixtel en het 'Barbershop Kwartet Unlimited' uit Best- Mariahout.

Het aangeboden programma is erg afwisselend te noemen. Marcanto kijkt ernaar uit om de middag te openen. De deelnemende gezelschappen zullen gezamenlijk afsluiten met een drietal meezingers. Tot slot nog even de gegevens: zondag 22 april 13.45 uur, Buurthuis Mariahout en de toegang is gratis.