Minke Westra (r) krijgt tijdens haar afscheid een presentje aangeboden
Minke Westra (r) krijgt tijdens haar afscheid een presentje aangeboden Foto: Johan Maas

Directrice Minke Westra neemt afscheid van Brukelum

Algemeen Onderwijs

Aarle-Rixtel - Directrice Minke Westra van Eenbes basisschool Brukelum in Aarle-Rixtel neemt deze week -na bijna 6 jaar met volle overgave directrice te zijn geweest- afscheid van de school.

Bij het opstellen van het profiel voor de toenmalige nieuwe directeur gaf het team aan een warme persoonlijkheid met hart voor de school te zoeken, een 'mensenmens' zoals ze dat noemden. De school draagt openheid en communicatie hoog in het vaandel. Met juffrouw Minke hebben ze daarmee 6 jaar geleden zeker de juiste persoon binnengehaald. Waar Minke is wordt er gepraat, serieus als dat gevraagd wordt, maar zeker met de nodige kwinkslagen. Haar schaterende lach verraadt haar aanwezigheid.

Minke kent alle kinderen van basisschool Brukelum en de meeste van hun ouders bij naam doordat ze elke morgen aan de deur staat om iedereen te begroeten en doordat haar kantoordeur altijd openstond voor iedereen die iets met haar wilde delen. Dat werd altijd enorm gewaardeerd.

Toen Minke startte als directeur op Brukelum kwam er al snel het sein dat het een en ander zichtbaar veranderd mocht worden. Een nieuw logo, een nieuwe website, fotostickers op de ramen, etc. Dat dit helaas niet doorgevoerd kon worden in de aanpak van het gebouw zelf, was vervelend. Maar… er is nu gelukkig groen licht. Minke is erg blij dat er, hoewel ze er dan zelf niet meer werkt, vanaf de zomervakantie in het verouderde gebouw letterlijk van klimaatbeheersing gesproken kan worden door nieuwe ramen, verwarming en frisse kleuren. Minke voerde op Brukelum, samen met het team, het een en ander aan veranderingen door. Een kleine greep hieruit: de leerlingenraad werd in het leven geroepen. De leerkrachten gingen met elkaar in overleg via de werkwijze van leerKRACHT (leren van en met elkaar), diverse methodes werden vernieuwd. Ze werken inmiddels schoolbreed met denkbeelden en coöperatieve werkvormen. Zes jaar geleden zijn ze daarnaast gestart met Engels vanaf groep 1 en de omgang van kinderen met elkaar werd verbeterd door te gaan werken met Sociaal Sterke Groep (samen staan we sterk). Het afgelopen jaar hebben ze een start gemaakt met de Cultuurloper waardoor ze binnenkort het cultuurprogramma op maat aan de kinderen aan kunnen bieden.

Minke vindt het prettig om na bijna 6 jaar weer een andere uitdaging aan te gaan. Brukelum gaat haar straks zeker missen. Brukelum wenst haar niet alleen een schitterende, maar ook een schaterende toekomst op haar nieuwe school. Het team, de kinderen en ouders bedanken Minke hartelijk.