Afbeelding

Oranje comité zoekt kinderen die bevrijdingsvuur willen ontsteken

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Het Oranje comité is op zoek naar enkele kinderen uit Aarle-Rixtel die op zaterdag 5 mei het bevrijdingsvuur willen aansteken. Dit jaar viert men 73 jaar vrijheid.

Om twaalf uur 's nachts, in de overgang van 4 naar 5 mei, de overgang van herdenken naar vieren, wordt op het 5 Meiplein in Wageningen het Bevrijdingsvuur ontstoken. Ongeveer 5000 lopers uit meer dan 200 gemeentes staan dan op deze historische plek. In estafettevorm brengen zij het vuur naar hun eigen gemeente. Runningteam Laarbeek brengt dit bevrijdingsvuur naar Laarbeek.

De route die in Aarle-Rixtel gevolgd wordt is Lieshoutseweg, Dorpsstraat, Heuvelplein, Wilhelminalaan en via de Beekseweg wordt het dorp verlaten, zij vragen om op 5 mei zoveel mogelijk de nationale driekleur buiten te hangen. De lopers van Runningteam Laarbeek worden vergezeld door sprintster Nellie Cooman, zij was tweemaal in haar carrière wereldkampioene op de 60 meter indoor, maar ook vergezellen oude legervoertuigen de lopers. Het Oranje comité Aarle-Rixtel is op zoek naar enkele kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die het leuk vinden het bevrijdingsvuur van de lopers over te nemen, en het bevrijdingsvuur in Aarle-Rixtel te ontsteken.

Runningteam Laarbeek wordt rond 11.20 uur bij Conferentiecentrum de Couwenbergh verwacht, waar een korte plechtigheid plaats vindt terwijl het bevrijdingsvuur ontstoken wordt, en Aarlese Veteranen vormen hierbij een erewacht.

Kinderen kunnen zich aanmelden bij het Oranje comité, Wim van Dijk wim@dijkschilderwerk.nl of Jan-Willem van Dijk Jan-Willem.van.Dijk@bam.nl.